Rättegången har hållits bakom stängda dörrar. Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio.
Blekinge

Dömd för våldtäkt mot barn

I dag dömdes en 45-årig man från västra Blekinge till fängelse i fyra år och sex månader för våldtäkt mot en flicka samt för att ha utnyttjat henne för så kallad sexuell posering. 

Mannen döms alltså till fyra och ett halvt års fängelse för sju fall av våldtäkt mot barn men också för 106 fall av vad som kallas "utnyttjande av barn för sexuell posering" som i det här fallet har handlat om filmer och nakenbilder bilder på den då 15-åriga flickan.

Att tingsrätten i ett så här omfattande mål avkunnar dom samma dag som förhandlingarna avslutas är relativt ovanligt. Men enligt domaren har 15-åringen berättat mycket trovärdigt, samtidigt som det funnits vittnen som kunnat backa upp hennes berättelse. Till det har det funnits omfattande teknisk bevisning, bland annat bilder, filmer och SMS.

P4 Blekinge har sökt åklagaren Ulrika Grenerfors för en kommentar, men hon låter hälsa att hon uttalar sig först på tisdag nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".