Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Haynes Mjällbyblogg

"Målchansen har rullat i mitt huvud"

Vilka härliga förutsättningar vi fick, jag vet att det är många som har slitit i många timmar för att få Strandvallen i så pass bra skick. Tack till er och bra jobbat!

Solen var framme och det var en härlig dag för allsvensk premiär. När jag tidigare besökt Strandvallen som motståndare så får man aldrig riktigt chansen att se sig omkring, bussen parkerar så nära som möjligt sen spelar man matchen och åker hem igen. Vilket fantastiskt läge Strandvallen har och man möts av en massa glada människor som så gärna är med och hjälper klubben. En härlig kultur som säkert har präglat Mjällby AIF under lång tid. Jag vet inte hur man ser på publiksiffran på drygt 3000 personer? Men jag tycker att man lyckas bra med att skapa en bra inramning. Tack till alla er som fanns på plats!

Nu måste vi prata om matchen! Jag tycker att vi startar matchen bra, även om vi inte skapar några större chanser. Försvarsspelet fungerar bra och Norrköping känns inte särskilt farliga. Vi får det viktiga 1-0 målet efter ca 25 min det kommer från ett bra kombinationsspel på vänsterkanten där Viktor spelar in bollen längs gräset och det är en Norrköpingspelare som styr bollen i eget mål. Skönt med det så viktiga första målet. Resten av halvleken har vi full kontroll på händelserna. Vi tvingas till ett byte redan i den 40 min. Pode får en bristning i baksidan och hans otur fortsätter. Robin Strömberg ersatte. Under de åren jag spelat tillsammans med Pode så har han haft stora problem med just detta, nu har han för första gången på många år varit frisk och fått en hel försäsongsträning och ändå händer detta. Jag lider med Pode, han har sett riktigt bra ut. Vi får hoppas på en snabb rehabilitering. Vi vet att detta är en del av spelet och vi kommer att få fler skador, men som jag skrev i mitt senaste inlägg så hoppades jag att kvoten var fylld. När det gäller muskelbristningar så får man så klart se i vilken omfattningen skadan är. Normalt pratar men om 4-8 veckors rehab.

Jag upplever att det blir en scenförändring ganska direkt i andra halvlek där Norrköping parkerar sig på vår planhalva och vi blir något utdragna, vi får för långt mellan lagdelarna det märks mest när vi försöker gå till anfall att vi inte hinner komma upp med laget. Norköpping kvitterar till 1-1 i den 53 min. När kvitteringen kommer så hamnar man i ett annat läge, Norrköping får bra energi och känner att de är på gång samtidigt som vi blir lite oroliga. Jag skrev igår om små marginaler, vi har en straffsituation på Haris där domaren väljer att fria. Haris är etta på bollen och med lite tur får vi den straffen med oss. Några minuter senare är det istället Norrköping som har marginalerna med sig, Norrköpingsspelaren lyckas nicka bollen förbi Asper som kommer en hundradel försent och det är svårt att säga något om. Det man ifrågasätter är så klart att vi uppfattar Haris situation som väldigt lik men där friar han? Små marginaler!

Jag får själv kanske bästa läget till kvittering men tyvärr missar jag den. Det ska jag göra bättre. Målchansen har rullat ett antal gånger i mitt huvud och man är grymt besviken. Vi forcerar på slutet och skapar faktiskt en del farliga chanser till, vi har en hörna som är nära och Ekenberg får väl det bästa läget till slut men det gick inte vår väg igår. Det är viktigt att ta lärdom av våra förluster och göra saker bättre framöver. En ledning på hemmaplan ska vi inte tappa till en förlust.

Livet går vidare, och man brukar säga att solen går upp imorgon igen! Det gjorde den verkligen. Nu ska jag snart köra till Halmstad där spelarbussen möter upp, match idag igen mot IFK Göteborg i B-lagsserien. Jag har haft en strulig försäsong och behöver matcher för att komma igång ordentligt så detta är bra tillfälle. Vi jobbar vidare. Förlusten från igår får väl hänga kvar idag också sen blir det fullt fokus på nästa match. Det blir Stockholmsstadion på måndag mot Djurgården.

Avslutningsvis vill jag tacka mannen på bensinmacken i Tollarp på vägen hem igår. Istället för att såga som vissa människor hade gjort så sa han bara att - du sätter nästa - tack för det!

Har ni några funderingar eller frågor så är det bara att skriva till mig i kommentarerna så ska jag göra mitt bästa för att svara.

Tills vi ses igen, må väl!

/ Haynes

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".