Karlskrona

Kommunanställda ska få mer att säga till om

Ett nytt avtal ska ge de kommunanställda i Karlskrona mer att säga till om. Kommunen bröt mot det gamla avtalet så pass mycket att fackförbundet Vision till slut sa upp det för att något skulle hända.

– Det var väldigt mycket sura miner och frostigt just då, säger Marie Pettersson, ordförande i Vision.

Pågått länge
Fackförbundet Vision hade länge tjatat på Karlskrona kommun att det 18 år gamla samverkansavtalet inte följdes. Samverkansavtalete är den överenskommelse mellan arbetsgivare och fackförbund om hur till exempel utvecklingssamtal, arbetsplatsträffar och liknande skulle gå till för de anställda inom kommunen.

För att visa på allvaret så sades avtalet upp hösten 2011. Och sedan dess har det istället blivit en hel del MBL-förhandlingar, säger Marie Pettersson.

Arbetsplatsträffarna var tidigare rena informationsmöten med smala chanser för de anställda att tycka till. Med det nya avtalet ska det bli ändring på det.

Ändring måste till
Om ett år ska avtalet följas upp. Och om de anställda inte har fått större inflytande så hotar Vision med att säga upp även det nya avtalet, säger Marie Pettersson.

– Jag hoppas verkligen att man sätter den anställde i centrum för det är den anställde på sina olika verksamheter som faktiskt är navet. Det är de som ska må bra och utan de så går det inte runt, säger hon.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".