Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Blekinge

Pengaregn över Blekinges grundskolor

Blekinges skolor får nästan en och en halv miljon kronor att spendera på allt från skolbio-föreställningar till manusskrivande. Det är kulturrådet som delar ut pengar till grundskolan, förskolan och särskolan. Drygt 5800 elever får ta del av kulturaktiviteterna.

Pengarna, närmare bestämt 1 486 000 kronor, ska användas till kulturaktiviteter i tre kommuner och tre fristående skolor i länet.

– Det är kul att ännu fler elever får ta del av starka kulturupplevelser i skolan, även 6-åringarna, säger Kennet Johansson från Kulturrådet.

Olofströms kommun vill använda pengarna för att utveckla sitt filmtema som innebär att svensklektionerna får manusskrivande som en del av underviningen.

Ronneby kommun vill under läsåret köpa in 25-30 teaterföreställningar, lika många musikföreställningar och två skolbio-föreställningar.

Sölvesborgs kommun vill starta 17 olika delprojekt som innebär att eleverna ska börja arbeta med musik, konst, litteratur, teater och skrivande. De ska också jobba med kultur och historia i närmiljön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".