1 av 4
Marie Louise Svensson Wickström som är gatu- och parkchef i Karlshamn tycker det är olyckligt att gatusopningen dröjt så länge. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
2 av 4
Dennis Karlsson har fullt upp med att sopa upp grus. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
3 av 4
Karlshamns kommun har köpt in helt nya lastbilar att sopa gatorna med. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
4 av 4
För att det inte ska damma så mycket så sprutas det ut vatten strax innan gruset borstas upp. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Karlshamn

Länets gatusopning "Duktigt försenad"

"Nu är vi duktigt försenade"
1:32 min

På grund av den ihållande vintern är vårens gatusopning ovanligt sen i flera kommuner. Dessutom finns det väldigt mycket grus att sopa upp. 4 000 ton grus är i vinter utlagd bara i Karlshamns kommun.

Nu är gatusopningen igång för fullt på fler håll i länet och bara i Karlshamns kommun är det 20 mil gator och 10 mil gång- och cykelvägar som ska sopas rena.

Flera veckor försenade
– Förra året började vi i slutet på februari och nu är vi inne i en vecka i april, så nu är vi duktigt försenade. Det är ett bekymmer för oss för tålamodet hos invånarna tryter när det tar för lång tid, säger Marie-Louise Svensson Wickström, gatu- och parkchef i Karlshamns kommun.

Nu är dock vårstädningen igång för fullt och någon gång i juni räknar hon med att jobbet ska vara klart i Karlshamn.

Många nyfikna
Dennis Karlsson är en av maskinisterna som nu har fullt upp med att sopa rent. Och han berättar att det svåraste är inte att se till att få upp all grus - utan att hålla koll på omgivningen.

– Det är när det är barn och mycket trafik som man ska hålla reda på. Många är nyfikna och ska fram och titta, så det gäller att ha koll runtomkring sig, säger Dennis Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".