Louise Lindén berättade om den göna musikfestivalen Live green: Foto: Patrik Franke/Sveriges Radio Blekinge.
Karlskrona

Hållbarhetsfrågor fick en heldag

6:32 min

Fler och fler har fått upp ögonen för hållbarhetstänket. Det kunde man konstatera när Blekinge tekniska högskola, BTH idag arrangerade Hållbarhetsforum Blekinge.
– Vi vill med den här dagen engagera, motivera och inspirera till fortsatt arbete med hållbar utveckling, säger Pia Lindahl projektledare.

I Konsthallen i Karlskrona samlades idag entreprenörer, elever från BTH och kommunfolk för att prata hållbarhet.

Bland entreprenörerna märktes Hugo Leandersson som berättad om Projekt nexus, som är en mobil laddningsstation som drivs med solenergi och med den ska man kunna ladda elbilar och elcyklar.

På plats fanns också Louise Lindén från musikfestivalen Live Green som berättade hur den gröna musikfestivalen kom till och hur de jobbade med hållbarhets tänkandet.

– Det har hänt jättemycket med hållbarhetsfrågorna de senaste 20 åren, idag är det en självklarhet att jobba med de här frågorna i företag och myndigheter, säger Pia Lindahl projektledare för Hållbarhetsforum Blekinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista