Hugo Hoff spelar Lillebror, Karl Ingvarsson spelar Karlsson och Elin Sandelius från Sandelius Kultur och Nöje. Foto: Kim Holm/Sveriges Radio
Blekinge

Karlsson på taket spelas under tak i sommar

Karl Ingvarsson är nervös men inte Karlsson...
0:37 min

I sommar kommer "Karlsson på taket" till Konsthallen i Karlskrona. Det är Sandelius Kultur och Nöje, som är kända för sin sommarteater på Skottsbergska gården i Karlshamn, som nu också satsar på teater i Karlskrona.

Varför sommarteater inomhus?

– Vi tittade på flera olika ställen men det här föll sig mest lämpligt. Dock börjar föreställningen utomhus där Karlsson tar emot publiken och sedan går de in och berättar historien om hur de träffades, säger Elin Sandelius.

Hugo Hoff spelar Lillebror och han ser fram emot att spela honom. Det har han  gjort vid en tidigare uppsättning av Karlsson på taket. Nytt för denna gång är att det är en ny skådespelare som spelar Karlsson. Karl Ingvarsson heter han och han är lite nervös men det är inte Karlsson som bubblar upp inom honom mitt under intervjun.

Kim Holm

kim.holm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".