Mjällby jublar efter segern mot Helsingborg den 16 april 2013. Foto: Björn Lindgren/Scanpix.
Haynes Mjällbyblogg

"Säsongens första seger, härligt!"

"Får nog alltid putsa fönster innan match nu"
4:27 min

Helsingborg på Olympia är en av säsongens tuffaste bortamatcher! På de fem senaste mötena med Mjällby har HIF vunnit fyra och ett oavgjort resultat (i fjol). Senast jag var på Olympia slutade matchen 7-3 till HIF!

Matchbilden från början var väntad, HIF har mycket boll och det handlar mest om att försvara oss. Att ha tålamod och ligga rätt i positionerna. Offensivt handlar det om att bita fast bollen för oss där uppe. Så vi kan flytta fram laget. HIF skapar några farligheter i början och vi får kämpa hårt för att få till några anfall. I den 15 min kommer 1-0 till HIF, med lite tur lyckas HIF få fram bollen till Robin Simovic som tar ett avslut, Asper räddar skottet men bollen hamnar framför fötterna Lindström som enkelt sätter returen. Inte så mycket att säga om. HIF är det bättre laget och för matchen fram till dess.

Efter målet tycker jag att vi växer in i det bättre och lyckas flytta fram positionerna bättre och får lite tryck genom främst fastasituationer. 1-1 målet kommer inte helt logiskt men det är precis så matcherna på bortaplan kan se ut. Det gäller att ta vara på de målchanser man skapar. Victor Agardius slår ett inlägg som jag är nära på att nå mellan HIFs mittbackar men bollen hamnar istället hos Ekenberg som tar ett avslut (passning?) bollen hamnar denna gången framför mina fötter och jag kan enkelt skarva in 1-1. Mitt första mål i allsvenskan för Mjällby och det känns härligt. Speciellt med tanke på att jag för dagen fick spela som släppande forward bakom Eken! Jag har spelat i den positionen tidigare!

Efter 1-1 tycker jag att matchbilden förändras något, det blir en öppnare och jämnare match. Jag känner en frustration hos spelarna i HIF som inte lyckas luckra upp oss. De kommer inte in i det ytor centralt som dom gärna vill. Ett stort beröm till vårt kollektiva försvarsspel där vi hela tiden stör HIF! Innan paus tvingas vi till ett byte, Mattias Håkansson fick känning i låret och ersattes av Nicklasson.

I paus pratar vi om att fortsätta med vårt goda jobb. Vi är bra med i matchen. Innan vi går ut till andra halvlek säger vi också att vi ska fortsätta att utmana Peter Larsson för han har en varning:) och i den 53 min visar domaren upp det andra gula kortet på Peter och han får lämna planen. Ganska omgående får vi betydligt mer att säga till om. Vi får energi med utvisningen. 2-1 målet kommer i den 67 min efter en något tilltrasslad situation och bollen hamnar så småningom hos Haris som säkert placerar in 2-1. Otroligt skönt! Vi firar målet tillsammans med klacken som är på plats :) I den 74 min gör HIF ett dubbelbyte och försöker att göra en forcering. De lyfter in några jobbiga bollar till den längste spelaren på plan Simovic och skapar ett visst tryck. Vi får fina omställningsläge och kan ett par gånger punktera matchen. Där är vi inte tillräckligt kyliga igår och matchen lever i 94 min. Men vad gör det nu, vi vinner med 2-1 och hela kollektivet ska hyllas för en bra genomförd match.

När den besvikna Helsingborgspubliken lämnat inser jag hur många Mjällbysupportrar det finns på plats. Kul att se och skönt att vi tillsammans kunde fira segern efteråt.

Robin Cederberg tog som vanligt tag i sången och vi körde några sköna segerramsor tillsammans med klacken. Härligt!

Jag är inte speciellt skrockfull egentligen men igår laddade jag upp med att putsa fönsterna så nu får jag väl göra det inför varje match :) frugan lär bli glad iallafall :)

Till alla Maifare vill jag bara säga att idag sträcker vi på oss, tillsammans är vi starka!

Tack för allt stöd!

Idag träning 15.00! Att köra 30 mil idag är inga större bekymmer!

-När förväntningarna är som minst, överraskar man som mest-

/ Haynes

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".