1 av 3
Skådespelarna Kerstin Isgren och Asta Svensson samt Annie Gylling, projektetansvarig och skådespelaren Eva Rönn-Forell. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
2 av 3
Kerstin Isgren, Asta Svensson och Eva Rönn-Forell. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
3 av 3
Övre raden Annie Gylling, projektetansvarig och skådespelaren Eva Rönn-Forell. Undre raden: Skådespelarna Kerstin Isgren, Asta Svensson och Inga-Lill Magnusson. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Karlskrona

"Piggare, gladare, mer positiv och mer social"

4:41 min

När Stjärnorna på Gläntan intar en radiostudio sprudlar det av energi och glädje och det kan ses som ett kvitto på att Teater för äldre, som också är ett friskvårdspojekt, slagit väl ut. På fredag spelar de sin föreställning för allmänheten.

Teater för äldre fick 1,2 miljoner kronor i bidrag från Kulturrådet och teatergrupper finns i både Karlskrona och Karlshamn.

De har varit ute och spelat sin föreställning på olika äldreboenden men nu är det premiär för allmänheten i Sparresalen i Karlskrona och en betydligt större publik än man tidigare mött.

– Ja det är lite nervöst, det är hemskt många som ska titta på oss. Man kan tycka att man borde vara lite van nu, men det blir man aldrig. Vi ska göra vårt bästa! säger skådespelaren Inga-Lill Magnusson med ett leende.

Hennes skådespelarkollegor Kerstin Isgren, Asta Svensson, Eva Rönn-Forell och projektledaren Annie Gylling håller alla med om att de blivit piggare och gladare av att spela teatern.

– När någon först frågade om jag skulle spela teater, tänkte jag "Aldrig i livet" jag har aldrig stått på scen. Men nu tycker jag att det är något av det bästa jag har gjort. Jag är är piggare, gladare, mer positiv och social än jag någonsin har varit, avslutar Kerstin Isgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista