1 av 2
Gbenga Arokoyo faller ihop efter att ha blivit träffad av ett inkastat päron under matchen mot Djurgården förra veckan. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
2 av 2
Styrelsen var enhällig i beslutet att överklaga, berättar klubbchefen Jörgen Martinsson. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Hällevik

Mjällby överklagar diciplinnämndens beslut

1:25 min

Under onsdagskvällen kom beskedet att Mjällby AIF överklagar diciplinnämndens beslut att matchen mot Djurgården ska återupptas.

En och en halv vecka har nu gått sedan skandalmatchen mellan Djurgården och Mjällby. Matchen fick avbrytas efter att föremål kastades in på planen och spelaren Gbenga Arokoyo träffades av ett päron. Det var i den 36:e minuten och Mjällby hade ledningen med 1-0.

Efter det beslutade Svenska fotbollförbundets diciplinnämnd att matchen ska återupptas från den tid då den blåstes av och med samma målresultat.

"Finns oklarheter"
Men Mjällby AIF:s styrelse tycker att det finns oklarheter i diciplinnämndens beslut och därför överklagas det nu.

– Jag säger inte att beslutet är felaktigt men det finns oklarheter i beslutet och de oklarheterna vill vi reda ut. Vi kommer specifisera dem och vill att en högre instans ska titta på det och ge oss de svar vi vill ha, säger Mjällby AIF:s klubbchef Jörgen Martinsson.

Vill inte gå in på detaljerna
Exakt vilka oklarheter det handlar om vill han inte kommentera i nuläget.

– Vi har en dryg vecka på oss att formulera ett överklagande och i det överklagandet kommer vi att precisera de oklarheterna. Det är alltså för tidigt att gå in på detaljer i det arbete som ska göras den närmsta veckan, säger Jörgen Martinsson.

Läs mer om matchen mellan Mjällby och Djurgården här:Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista