1 av 2
Mjällbys andremålvakt Alexander Lundin fick gå in i stället för Mattias Asper som skadades i matchen mellan Elfsborg och Mjällby på Borås Arena i Borås i söndags. I morgon får han fortsatt förtroende eftersom Asper inte hämtat sig efter hjärnskakningen ännu. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
2 av 2
Mjällbys tränare Anders Torstensson menar att Syrianska är allsvenskans mest underskattade lag. Foto: Scanpix.
Sölvesborg

Alexander Lundin får fortsatt förtroende mot tufft motstånd

Mjällbys målvakt Mattias Asper spelar inte mot Syrianska på Strandvallen i morgon. Det betyder att Alexander Lundin som blev inbytt i matchen mot Elfsborg får fortsatt förtroende i målet.

Sviterna efter hjärnskakningen som Mjällby AIF:s ordinarie målvakt Mattias Asper fick när han krockade med Stefan Ishizaki i matchen mot Elfsborg hänger kvar.

Idag togs beslutet att ge andramålvakten Alexander Lundin fortsatt förtroende. Lundin har suttit på bänken 67 matcher och tålmodigt väntat på sin chans. I morgon gör han allsvensk debut från start på Strandvallen.

Grymt rutinerad
– Han har ju haft det här på känn en veckan och han är grymt rutinerad så jag har inga tvivel, han kommer fixa det både mentalt och när matchen väl är igång, säger Mjällbys tränare Anders Torstensson.

Det var tufft för Alexander Lundin att plötsligt bli inkastad i matchen mot Elfsborg förra söndagen men han klarade det bra och Anders Torstensson säger att det kommer nog vara lättare för honom att starta hemma i morgon.

Ny andramålvakt
Andramålvakt blir istället Jesper Johansson, som inte spelat i seniorsammanhang tidigare. Han är däremot ordinarie målvakt i U19-laget och en egen produkt.

Men Syrianska är ingen barnlek menar Anders Torstensson. Mjällby förlorade samtliga tre möten i fjol.

– Det är det lag som är mest underskattat i allsvenskan menar jag. De har inte en jättebred trupp men när de ställer upp med det bästa de har är de ett tufft motstånd, säger han.

Helena Gustafsson. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.

Helena Gustafsson
helena.gustafsson@sverigesradio.se
0455-36 68 09

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista