Blekinge

PRO raggar medlemmar på Sweden Rock "Lite mer gelé i håret än vanligt"

5:00 min

Pensionärernas riksorganisation, PRO, i Blekinge vill visa att det inte bara är ljummet kaffe och dragspel numera. Därför drar de med en husvagn och hål på strumporna till Sweden Rock Festival för att locka nya medlemmar.

Enligt föreningen är hälften av besökarna på festivalen över 55 år gamla och i deras målgrupp.

– Vi är inte småkakor, ljummet kaffe och dragspel. Vi vill att blivande pensionärer ska bli sugna och nyfikna och lite förvånade över vad vi kan prestera, säger Ann-Kristin Erlandsson, kansliansvarig för PRO i Blekinge.

Tablettaskar med döskallar
De kommer parkera sin husvagn vid ingången där de ska stå och presentera sig, dela ut vykort och tablettaskar.

– Jag hoppas det blir tablettaskar med en döskalle eller rockare. Jag lovar i alla fall att de ska gå och äta, säger Ann-Kristin Erlandsson, PRO i Blekinge och skrattar.

"Fram med skinnpajen"
PRO vill förändra bilden av sig själva. De tycker inte det är fel på det gamla men samtidigt vill de bredda sig och visa att de är en organisation värd att bli medlem i.

De medger att folk kanske kommer bli förvånade att hitta dem på Sweden Rock.

– Vi får leta fram den gamla skinnpajen. Den går inte att knäppa idag men det gör ingenting. Det kanske blir maskbrott på strumpan och lite mer gelé i håret än vanligt, säger Ann-Kristin Erlandsson, kansliansvarig för PRO i Blekinge.

Slår allt väl ut så kan det blir tal om en förening, PRO Rock, där man kan träffas och lyssna på rockmusik.

Daniel Kjellander

Daniel Kjellander. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio.

daniel.kjellander@sverigesradio.se

0455-366834 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista