Rekordbeslag av amfetamin i Karlshamn

Tullen i Karlshamn har gjort det hittills största beslaget av amfetamin i Sverige. 39,1 kilo amfetamin hittades i en lastbil som stoppades i Stillerydshamnen i Karlshamn i helgen.

Den 37-årige man som körde lastbilen greps och anhölls misstänkt för grov narkotikasmuggling. 37-åringen nekar till brott och häktningsförhandlingar kommer att hållas på tisdag morgon.

- Mannen är begärd häktad på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling. Några ytterligare kommentarer kan jag inte ge eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Ingela Klinteberg, vice chefsåklagare i Blekinge.

Den beslagtagna mängden, 39,1 kilo amfetamin, är betydligt större än det förra rekordbeslaget som även det gjordes i Karlshamn för snart två år sedan. Då den 21 februari 2001 beslagtogs 23 kilo amfetamin.

- Det är glädjande att vi hittar rätt i den här stora godtrafik som sker i Blekinge. Det bekräftar också den hotbild vi har när det gäller narkotikasmuggling via hamnarna i Blekinge, säger Rodger Andersson, chef för tullverkets brottsbekämpningsenhet för godstrafik.