M lockar till partiet med politikerkurs

För att hitta framtidens politiker startar moderaterna en traineeutbildning för att utbilda män och kvinnor som vill, men inte vet hur man ska engagera sig politiskt.

I annonser i lokaltidningarna har man sökt intresserade till den nya politikerskolan och gensvaret har varit stort.

– När allt färre väljer att engagera sig i de politiska partierna, som tappar medlemmar, måste vi hitta nya sätt att få människor att engagera sig i politiken, säger partiombudsman i Blekinge, Lorri Mates.

Retorik och kommunikation på schemat
I moderaternas politikerskola kommer man först att lära sig moderat historia och ideologi, för att vara säker på att det moderaterna man vill engagera sig för.

Därefter fortsätter man utbilda i hur kommun och landsting fungerar. Retorik och kommunikation och ledarskap kommer också att stå på schemat.

Bred kunskap viktig
Allt det här ska ge en bred politisk utbildning, och Lorri Mates menar att det är oerhört viktigt att ha ha mycket kunskap med sig när man ger sig in i politiken.

Det här nya sättet att locka män och kvinnor till politiken har förstås väckt reaktioner bland de andra politiska partierna i länet. Men Lorri Mates tror att även de kommer att starta liknande utbildningar i framtiden.