På med byxan med lösskinkor och vips putar stjärten rakt ut. Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio.

Nu finns Push up-trosan för platta stjärtar

"Ett kul tillägg"
2:20 min

Beyoncé, Kim Kardashian och J-Lo är tre kända kvinnor som gjort den yppiga stjärten extra eftersträvansvärd. När lösrumpan nu säljs på stan kan även den som inte har nåt att fylla ut byxbaken med svänga på en stor bakdel. 

Sen en tid tillbaka kan den som vill komplettera kroppsgarderoben med en  alldeles ny, konstgjord rondör. Push up-trosan har isydda inlägg, precis som en push up-behå, fast inläggen är påsydda mitt på skinkorna och inte på sidorna som i en behå.

Madeleine Ullbro är sortimentschef på Lindex underklädesdivision. Hon tror inte att den platta stjärtens dagar nu är räknade.

– Nej det skulle jag absolut inte säga. Vi har ett brett utbud av trosor och det här är en liten, liten del av vårt trossortiment.

Inga komplex
Och hon tror inte att det här kan vara ett sätt att ge kvinnor nya komplex.

– Nej, det tycker jag absolut inte. Vi ser det här som ett lite roligt tillägg i sortimentet, säger hon.

Madeleine Ullbro säger att push up-trosan lanserades och försvann redan för tre-fyra år sedan, och att den nu testas igen på begäran av kunderna. 

Lindex funderar inte på att lansera motsvarande kalsonger för män.

Är det rätt eller fel? En bra sak? Vill männen ha samma möjligheter? Eller är det kanske ingen möjlighet utan bara larvig kroppsfixering som till och med kan skapa komplex?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".