Tommy Olsson (KD) vill inte höja några parkeringsavgifter. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Karlskrona

Tufft läge för tekniska nämnden

Nämndens ordförande: Mycket jobbigt!
1:32 min

Det väntar tuffa tider för den tekniska nämnden i Karlskrona. Av de dryga fyra miljoner kronor som kommunen ska spara ska tekniska, som bland annat ansvarar för vägar och renhållning bidra med mer än hälften av pengarna.

Ordförande Tommy Olsson (KD) och politikerna i den tekniska nämnden behöver spara 2,5 miljoner kronor under det som är kvar av 2013. Det på en budget på mellan 70 och 75 miljoner kronor.

Vid första anblick kanske inte så mycket, men då ska man veta att det handlar om en nämnd som dem senaste åren fått sin ekonomi krympt med runt tio procent. Vad man ska spara på vet inte Tommy Olsson.

Sophämtning, vatten och avlopp är områden man inte får plocka pengar ifrån och då återstår bland annat att spara på fastigheter, underhåll av vägar eller att höja dem av många kritiserade parkeringsavgifterna.

– Vi vänder på alla stenar, men det skulle inte vara trovärdigt att redan höja avgifterna för parkeringen i centrala Karlskrona, säger Tommy Olsson.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".