Magnus Forsberg och Lena Peterson Forsberg i sin elbil, Mitsubishi i-MiEV. Foto:Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
Karlskrona

Den törstiga bilen blev till en elbil

"Ville få det att fungera för en familj"
6:57 min

Magnus Forsberg och Lena Petersson Forsberg från Karlskrona ville göra en insats för miljön. Därför sålde de sin Saab och köpte en liten elbil. De tycker att fördelarna överväger nackdelarna.

– Vi vill testa vad som finns och försöka få det att fungera för en vanlig familj. Vi känner också att det är viktigt att stimulera alternativen till de traditionella fossildrivna fordonen som finns, säger Lena Petersson Forsberg.

Fördelarna med att köra elbil är att det kostar 20 kronor att "fylla tanken" för 10-15 mils körning, det är gratis parkering, ingen skatt och billigare försäkring. Dessutom är det miljövänligt.

Nackdelarna är att bilen är dyrare än en bensin- eller dieselbil av samma storlek och att det blir tufft när man ska åka längre sträckor.

– Ibland har jag bytt bil med min mor vid längre sträckor eller så har vi hyrt bil. Det har inte varit några större kostnader, säger Magnus Forsberg och menar att fördelarna verkligen överväger nackdelarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".