Frida Wallberg på golvet under matchen mot Diana Prazak, Australien. Fotoo: Maja Suslin/ SCANPIX.
Sölvesborg

"Boxning inte farligare än andra sporter"

Tommy Månsson: "Vi tar ett stort ansvar"
4:49 min

Efter att boxaren Frida Wallberg knockats och ett blodkärl utanpå hjärnan brustit ska reglerna kring professionell boxning ses över, enligt kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth. Boxningstränaren Tommy Månsson från Sölvesborg menar att boxning inte är farligare än andra sporter.

Det var i fredags som Frida Wallberg knockades av sin motståndare så pass att hon fick behandlas med syrgas och åka ambulans till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Under måndagen fick hon lämna sjukhuset.

Debatten om boxningen har blossat upp igen. Tommy Månsson som är boxningstränare i BK Revansch i Sölvesborg menar att boxningen inte är farligare än andra sporter.

– Vi tar ett stort ansvar. Det händer saker i hockey, motorsport och ridsport varje år, men så fort det handlar om boxning blir det jättegrejer. Det händer nästan aldrig någonting, säger Tommy Månsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".