Gabriel på besök från Helsingborg, Jonathan från Ronneby och Melker från Helsingborg provar det nya skeppet i Brunnsparken. Foto:Ronneby kommun
Ronneby

Nybyggt skepp i Brunnsparken

Under en hel vecka har det byggts ett skepp med över 500 delar i Brunnsparken i Ronneby. Det är lekplatsen som fått ett nytt skepp för 200 000 kronor.

Pengarna är en del av de så kallade AFA-pengarna som i slutet på 2012 tilldelades olika förvaltningar för bland annat försköningsarbeten.

– Det var extra roligt att bygga ihop skeppet här på plats, då det alltid var några barn närvarande. De var väldigt engagerade i processen. Så fort vi tog bort staketet äntrade de skeppet, berättar arbetsledaren Bengt Johansson.

Det gamla skeppet bedömdes vid en undersökning att vara i för dåligt skick för att få vara kvar.

– Hit kommer barn och föräldrar från alla delar av kommunen. Många besökande familjer väljer att låta barnen leka i den fantastiska miljön i Brunnsparken, förklarar gatu- och parkchefen Daniel Andersson, i ett pressmeddelande från Ronneby kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".