Lars Frölander besegrades av Henrik Lindau i 50 m fjärilsim. Foto: Scanpix
Simning

Lindau: "Det finns inga begränsningar för hur snabb jag kan bli"

Henrik Lindau: Jag kan bli ännu snabbare!
5:52 min

Henrik Lindau från Karlskrona simsällskap tog igår sitt första SM-guld. Han vann 50 meter fjärilssim på 24.34 och det är även personligt rekord. Han vann över Lars Frölander med sju hundradelar.

Lars Frölander kunde tagit sitt tolfte SM-guld i rad på 50 meter fjäril. Men han fick se sig besegrad av Henrik Lindau.

Det här var Henrik Lindaus första SM-guld och han hade länge haft siktet inställt på att någon gång vinna över Lars Frölander.

– Ofta har det ju varit jag som legat under med sju hundradelar, så det var jävligt kul att slå Lasse, säger Henrik Lindau.

Han tror att han kan bli ännu snabbare om han bara får alla bitar på plats, 

– Det finns inga begränsningar för hur snabb jag kan bli. Tre, fyra tiondelar till borde jag kunna kapa redan i sommar, säger han. 

För Frölander blev det en silverplats, sju hundradelar långsammare än Lindau. Frölander som inte tävlat på åtta månader var ändå nöjd med sin insats.

– Jag fick ut det jag hade i mig så jag är nöjd med mitt lopp. Det var svårt att veta hur det skulle gå när man inte tävlat på åtta månader, men när man känner att man gjort vad man kunde så är man ändå nöjd, sa Frölander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".