1 av 2
Tord Larsson och Ann-Christin Karlsson är trogna gäster på Långasjönäs Camping. Foto: Molly Berggren/Sveriges Radio
2 av 2
På Långasjönäs Camping finns badplatser även för de minsta barnen. Foto: Molly Berggren/Sveriges Radio
Blekinge

Populärt att campa i Blekinge

"Detta är vårt paradis här på jorden"
1:36 min

Det blir allt mer populärt att campa i Blekinge. Branschorganisationen Svensk Camping spår att det kommer bli en rekordsommar för de svenska campingplatserna. På Långasjönäs camping i Asarum har antalet bokningar ökat och många gäster återkommer år efter år.

Ann-Christin Karlsson är en av campingens nöjda gäster.

– Jag och min man brukar säga att detta är vårt paradis här på jorden. Vi har varit väldigt mycket ute och campat, både med husbil och med husvagnar, och varje gång så återvänder vi hit för den underbara naturen.

Fler utländska besökare
Även på andra campingar i Blekinge har antalet bokningar ökat. Enligt campingvärd Ulf Johansson kommer det fler och fler utländska besökare till Långasjönäs camping.

– Vi har ju märkt att det har blivit en hel del husbilar som har kommit. Rätt så mycket utländska, Holland, Tyskland och Danmark.

Ulf Johansson har god kontakt med gästerna och tar sig gärna tid för en pratstund när han har lite tid över.

– Ja det är ju jätteroligt att folk som har varit här gärna stannar någon extra natt och de säger till en - "åh, vad fint det är här och vi kommer gärna tillbaka". Så det, det är roligt att höra.

"Man blir rörd i hela kroppen"
Tord Larsson har legat på campingen i 37 år och är en minst sagt nöjd gäst. Han minns särskilt en situation när han var sjuk för några år sedan där campingen hjälpte honom tillbaka.

– Åk hit här precis när lövsprickningen är och du ser bokskogen och allting här. Det är är underbart. Det är så man blir rörd i hela kroppen när man ser detta här ju. Jag var dödssjuk 2009 och hade den ena foten i trälådan. Och så fort jag blev utskriven så skulle jag hit. Jag bara frisknade till direkt.  

Molly Berggren
molly.berggren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".