Karlskrona

Två män anhållna för mordförsök

Tidigt på morgonen greps en 21-årig man i sin bostad i Karlskrona samt en 26-årig bekant till honom. Männen är nu anhållna misstänkta för mord-, alternativt dråpförsök, på en 40-årig man på en nattklubb i Karlskrona natten till idag. Han blev skuren i halspulsådern av en trasig flaska eller ett glas.

På morgonen var 40-åringen talbar men låg kvar på sjukhuset efter att ha opererats akut. Men polisen vet fortfarande inte vad som föranledde skärsåret i halspulsådern som han fått av en trasig flaska eller ett glas.

– Det är fortfarande oklart, och därför hoppas vi kunna höra målsäganden under morgonen för att ta reda på det, säger Mia Sandgren, informatör på polisens länskommunikationscentral.

De gripna männen är bosatta i Karlskrona och misstänks ligga bakom mordförsöket som skedde 01:45 på tisdagsmorgonen. Då fick SOS larm om en 40-årig man som påträffats svårt skuren i halsen.

Först 03:44, drygt två timmar senare, fick polisen ärendet genom att 40-åringens kamrat ringde från sjukhuset.

Daniel Svensson
daniel.svensson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".