Eva Bergdahl tillsammans med sonen Ingolf Bergdahl. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

"När man tänker att vi inte kunde ett ord mer än svenska undrar jag i dag hur vi klarade allt"

"Vi var ute på nätterna mycket med och då passade vi på att äta grillad kyckling, den var ju billig och god. När man tänker att vi inte kunde ett ord mer än svenska undrar jag i dag hur vi klarade allt, men det gick bra."

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Oj så underbart väder vi har med strålande sol och riktigt varmt.

Jag är ledsen, bloggen och svar till Er uteblev i  fredags, men detta var på grund av  datorproblem, vi fick lämna in den och som tur var inget större fel och vi kunde hämta den i lördags eftermiddag.

Har varit ute och promenerat en del under helgen, vi  gick bland annat till en riktigt trevlig Pizzeria i området som jag aldrig tidigare besökt, måste säga, trevlig bemötande och god mat.

Det blev naturligtvis TV med V 75 och så Sveriges damer i fotboll. Kul att de är i semifinal nu och där väntar ju regerande mästarna från Tyskland, en svår men ej helt omöjlig match.

Nu fortsätter jag om mitt liv och den nya resan:

Vi hade bestämt oss för att åka till Barcelona och på vägen stanna 4 dagar i Paris. Vi hade också turen att träffa en som talade svenska och han guidade oss en hel dag till olika sevärdheter. Paris är en otroligt vacker stad men 4 dagar var för lite i denna stad.

Ja så fortsatte vi med tåg och kom då fram till Barcelona. Oj vilken underbar stad och vi bodde inte långt från den långa stranden. Järnvägen hade här också ett semesterhotell.

Vi träffade även här en som talade svenska och jag frågade om han inte hade sin fru med sig. Jo hon satt vid ett bord lite längre bort och drack kaffe. Jag gick dit och sa "Hej Stina", hon tittade helt förvånat upp och när jag fortsatte säga "känner Du inte igen din kusin" hon var nu helt förvirrad och menade att det gjorde hon ej. Så kom Erik och den nya vännen och nu skrattade vi alla gott åt detta skämt. Denna familj blev sen oroligt goda vänner till oss.

Minns också en gammal tant som kom med en kasse på ryggen när vi satt och vilade oss på en bänk,hon öppnade kassen och hade mat till katter, ja där kom säkert 50 talet katter fram och åt. Vi såg detta flera gånger sen med.

Vi såg också Barcelona spela fotboll inför 80.000 på läktaren, oj vilket liv och tutande där var.

Vi var där i tre veckor och jag minns att en dam blev förtjust i Erik och kom med en jättestor bukett rosor till honom. Erik rodnade och tackade men han kunde ju bara säga detta på svenska. Detta skojade jag sen mycket med Erik om.

Vi var ute på nätterna mycket med och då passade vi på att äta grillad kyckling, den var ju billig och god. När man tänker att vi inte kunde ett ord mer än svenska undrar jag i dag hur vi klarade allt, men det gick bra.

På torget en dag målade också en konstnär av mig och det porträttet har jag faktiskt kvar än idag.

Promenaderna vid strandpromenaden var så, så vackra med och vädret var underbart.

Men tiden går ju fort när man har trevligt och ingen av oss ville bege oss hemåt, men så måste det ju ändå bli till slut. Ja denna resa vi här fick uppleva tillsammans var något jag har burit med mig i hela livet och ofta pratar jag om den resan.

Ja mina vänner, jag fortsätter i morgon och än en gång tack för Era svar, i morgon kommer det svar från mig med.

Njut av sommaren och ha det riktigt bra,

vännen Eva 97

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".