1 av 2
Det är högsäsong för Skärgårdstrafiken. Foto: Molly Berggren/Sveriges Radio
2 av 2
En solig dag är det många som vill åka skärgårdsbåt. Foto: Molly Berggren/Sveriges Radio
Karlskrona

Högtryck för Skärgårdstrafiken

1:34 min

Det är högsäsong för Skärgårdstrafiken i Karlskrona. Om det soliga vädret håller i sig kan det bli ett riktigt bra år.

Birgitta Fröjdendal och hennes man har kommit ner från Stockholm och de ska åka till Nättraby.

– Ja, vi ska titta på omgivningarna. Väldigt vacker stad Karlskrona. En av de vackraste städerna i Sverige tror jag, med så mycket vatten. Det är som ett litet Stockholm.

Hoppas på mycket folk
Solen skiner och kön ringlar sig lång utanför biljettluckan. Om det vackra vädret fortsätter spår Åke Svensson som är chef för Skärgårdstrafiken att det kan blir ett riktigt bra år.

– Tendensen kan man säga finns redan från juni månad att det har ökat lite grann, men om vi får några veckor fint här nu. Dels är det den här Skärgårdsfesten där vi hoppas på mycket folk och sedan så att vi får nytta utav den förlängningen som vi har gjort i augusti och september månad, så vi hoppas mycket på detta.

Stefan Fröjdendal står långt bak i kön och är inte helt nöjd med kösystemet.

– Vad man kan säga här är ju att det är nåt fel. Kön är ju 75 meter lång och så läser jag här om man bara kan hoppa på båten för man kan betala kontant också, så att man gör rätt. Båten går ju om 20 minuter.

Samma som Ullared
Åke Svensson är medveten om de långa köerna.

– Det är ju lite Ullared över det, så är det ju. Alla vill ju ut och alla vill ju naturligtvis gå på först med, men det är turordningen som gäller.

Att förbättra kösystemet är något som diskuteras men kommer inte förändras i sommar. Fredrik Mauritzon är i Blekinge för första gången och ska åka ut med en av Skärgårdsbåtarna.

– Vi tyckte det var ett bra sätt att komma ut och se skärgården eftersom vi inte har varit här innan. Det är svårt om man inte har båt, då är det ett perfekt tillfälle tycker vi att komma ut och se hur det er ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista