Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

"Vi var nu bjudna till Stockholm och bestämde oss för att åka upp där en helg"

"Vi kom till stationen och Erik stod och talade med några andra järnvägare, jag ropade till honom att vi måste skynda oss för tåget skulle snart gå. Sagt och gjort, han kom och tog väskorna och vi gick ombord på tåget. När detta hade gått en bit sa han "Oj oj vi har gått på tåget som skall gå till Malmö". Läs Eva Bergdahls senaste blogginlägg om hennes första besök i Stockholm

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Ja fortfarande soligt och varmt, men man har varnat för lite regn framåt kvällen och det behövs för oj vad det är torrt i markerna.

Tycker verkligen synd om Svenska tjejerna som i semifinalen i fotbolls EM förlorade med 1-0, ja vi fick ett mål bortdömt, men på repriserna ser det ut att vara helt riktigt av domaren, hade Tyskland fått ett sådant mål godkänt hade vi nog protesterat högljutt.

Funderar faktiskt på att i dag hela familjen åka till en badstrand, kanske dags för första doppet innan vattnet blir kallt igen, skall vara omkring 20 grader här och det får duga.

Tack också för Era svar, ser att en del av Er varit i närheten av Karlskrona, jag blir så glad om Ni hör av Er och jag får bjuda på lite fika.

Nu har Tack också fått besked att hon börjar skolan den 8 augusti och Noie den 22 augusti. Båda ser fram emot detta.

Nu börjar det kanske närma sig slutet för en del av Er som har semester? Passa på njut medans vädret är på Er sida.

Fortsätter här lite om mitt liv:

Ja vi var nu bjudna till Stockholm och bestämde oss för att åka upp där en helg. Vi kom till stationen och Erik stod och talade med några andra järnvägare, jag ropade till honom att vi måste skynda oss för tåget skulle snart gå. Sagt och gjort, han kom och tog väskorna och vi gick ombord på tåget. När detta hade gått en bit sa han "Oj oj vi har gått på tåget som skall gå till Malmö". Undrar om han körde åt fel håll med tåget med ibland. Vi fick gå av i Ronneby, åka tillbaka till Karlskrona och sen ta ett senare tåg till Stockholm. Ni ska tro det var stora skratt bland hans kollegor och en mycket snopen Erik.

Men vi kom fram till våra nyfunna vänner som bodde i en bostadsrätt centralt i Stockholm, de hade också filmat med diabilder från Barcelona, detta var skoj att se. Sen blev det en tur till Skansen och Gamla stan som jag tycker är helt fantastiskt. Ja Stockholm är en fantastisk stad och det var faktiskt första gången jag besökte huvudstaden. Ja även den sista om jag nu inte kommer dit igen.

Ja hemma igen blev det lottkiosken och Erik åkte ofta till sommarstugan på egen hand när jag var i kiosken. Han var visserligen helt okunnig med blommor men vattnade varje dag på sommaren, tyvärr hade vi nu fått in mycket "mördarsniglar" som åt upp mycket av mina blommor.

Vi hade nu också fått vår bil reparerad efter olyckan med råbocken och kunde åka till våra bingoutflykter med våra vänner också.

Denna sommar var också första gången jag flög, föreningen (SK Frigg) skulle ha ett idrottsläger i Visby och jag blev medbjuden, Erik var självklart med som ordförande. Vi hade ett jättetrevligt läger med fint väder och jag minns hur uppskattat det var av ledare och spelare.

När vi skulle hem upptäcktes att en man (ledare) saknades, det blev stor uppståndelse för det var ej lång tid tills flyget skulle gå. Tyvärr var denna ledare lite för glad i alkohol och hade nu druckit på någon plats där vi ej såg honom, han missade flygplanet och fick själv bekosta hemresan. Tyvärr hade han en son som var med på lägret som var ung och det var ju inte skoj för honom, men vi försökte trösta honom och jag minns vi lät honom bo hemma hos oss den första natten.

Oj vad träd det hade växt upp nu där vi bodde och på sommaren såg man bara delar av vattnet från våra fönster, det hjälpte nu ej längre blinka med ficklampa om Erik var ute på sjön och fiskade för han såg det knappt. Men visst var det underbart med bara en trappa ner och kunna bada. Man hade också anordnat en minigolfbana och öppnat en kiosk vid stranden, detta var mycket populärt.

Vi hade också roligt åt en episod vid kiosken. Erik stod och pratade med en man där och så sa denne " fy för den lede stackars den som är gift med denna pratkvarn". Erik fattade sig snabbt och sa "tack skall du ha för det, för det är min fru", en snopen man gick sedan sin väg.

Ha nu en underbar dag, var rädda om Er och så hörs vi i morgon

Kramar Er vän
Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".