Haynes Mjällbyblogg

Större support än väntat

Det gula havet av Mjällby supportrar var större än jag väntat mig! Känner en besvikelse över att vi inte kunde äga matchen lika bra som er på läktaren. En segersång tillsammans här hade blivit en riktig höjdare.

Enligt uppgift fyllde ni Växjö centrum innan och uppförde er exemplariskt! Det kallar jag för riktiga supportrar! Bra jobbat!

Vi börjar matchen riktigt bra och Öster har ingenting att säga till om. Vi spelar precis så som vi vill, äga bollen och bedriva ett snabbt och bra passningsspel som leder till målchanser! Trots detta är det Öster som tar ledningen från ingenstans! I det läget är det såklart tungt men vi repar nytt mod och kvitterar bara några få minuter efter. Nej, jag har inte någon måltorka om det var någon som trodde det ;) efter målet fortsätter vi att spela bra och skapar chanser. Jag var lite besviken i paus på att vi inte har ett bättre resultat med oss.

I halvlek pratar vi om att fortsätta, stå upp med backlinjen, vända på spelet och våga fylla på i omställningslägena.

Tyvärr blir andra halvlek inte alls som vi tänkt oss. Öster tar kommando direkt och det känns som vi bara jagar boll. Vi blev spretiga i laget (utdragna) vi hamnar långt ifrån varandra och när vi vinner boll är det svårt att hitta några bra alternativ för vi ligger så lågt med laget. Svårt att säga vad det beror på!

Värmen i grytan på Myresjöhus Arena var extrem idag. Det är lika för båda det vet jag men krafterna tog slut snabbare.

Domaren var inte konsekvent idag, Craig åker på en ful spark i huvudet och först trodde jag att domaren hade glömt korten i omklädningsrummet men det skulle visa sig vara fel senare i matchen när han valde att vifta med dom för minsta lilla... Själv åker jag på en när jag läser Öster spelaren och tar bollen. Jobbigt att få gult när det inte ens ska vara frispark. Till nästa match kommer vi att få klara oss utan Gbenga och Craig som båda fick sin tredje varning.

Till slut hoppas jag att sillastrybarna kan fortsätta med sina kampanjer. "Alla till Växjö" blev en succé. Bra jobbat och återigen är det ni som får mitt pris till matchens lirare!

Vi tar med oss största delarna av första halvlek och att vi faktiskt inte har förlorat på några omgångar nu!

Trevlig Helg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista