Eva Bergdahl och Tack.Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

"Tänk att han skulle gör detta och vara bosatt där i 10 år och träffa sin fru där"

"Ingolf åkte till Thailand och när han kom hem efter två veckor där sa han "dit flyttar jag när jag blir pensionär eller tidigare om jag kan". Tänk att han skulle gör detta och vara bosatt där i 10 år och träffa sin fru där. Själv hade jag aldrig en tanke på detta vid det tillfället som han åkte dit. Men oj vad allt kan förändras."

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Idag har vi lite regn som hänger i luften, men det är fortfarande varmt.

I helgen var det blandat väder, men jag hann ta några promenader, måste allt röra på mig.

Sen såg jag ganska mycket fotboll, tyvärr bara 1-1 för mitt favoritlag Mjällby mot Öster, men på kvällen såg jag en fantastisk match mellan Göteborg och Helsingborg, där HIF vann.

Tycker också lite synd om de Norska tjejerna som förlorade EM finalen med 1-0 mot Tyskland, att missa två straffar får inte ske i dessa sammanhang.

I denna veckan väntar jag besök av min kusin från Sölvesborg, han är över 80 år, men frisk och han skulle köra bil hit, trevligt träffa en av de få släktingar jag har kvar i livet.

Idag står städning på schemat, ska torka golven har jag tänkt, bra motion..

Kan tänka mig att det för en del av Er är första arbetsdagen efter semestern?

Tack för svar på bloggen, tyvärr fanns det ingen möjlighet besvara Er, eftersom "svara" var borta på bloggen.

Här fortsätter jag nu lite om mitt liv i Karlskrona:

Ja nu var det några år som det inte hände mycket , jag gick till min kiosk varje dag och var alltid lika glad komma dit för att träffa vänner, turister och andra som tog lotter.

Vi åkte som vanligt till Helsingör och vi hade nu blivit flera som gjorde denna resa, det var verkligen resor vi såg fram emot.

Erik fortsatte spela bridge och nu hade också järnvägen ordnat en egen bridgeklubb, man anordnade tävlingar en gång i veckan och dessa var populära. Erik blev också övertalad att bli ordförande.

Ja samtidigt med detta tyckte han det var dags lämna ordförandeskapet i Frigg, nu hade tack vare lotterierna och lite annat ekonomin blivit riktigt god, föreningen var verkligen aktiv med pingis och handboll på programmet. Erik gjorde ett stort arbete med denna förening och han blev varmt avtackad. Men jag fortsatte i kiosken som vanligt, tänk, det blev hela 40 år innan jag lade av där.

Eriks besvär med ryggen fortsatte och han fick ofta gå till kiropraktor, men aldrig hörde jag honom klaga över detta.

Vi åkte ofta till Öland och hälsade på Gösta och hans fru, Öland är verkligen vackert och särskilt på sommaren.

Erik hade en verkligt god vän i en som hette Sven(han var bland annat med i München på olympiaden) men han hade svåra hjärtproblem och en dag kom så beskedet från hans fru att han hade gått ur tiden. Erik sörjde honom mycket för de två var verkligen fina kamrater, de spelade också bridge tillsammans.

Ingolf åkte till Thailand och när han kom hem efter två veckor där sa han "dit flyttar jag när jag blir pensionär eller tidigare om jag kan". Tänk att han skulle gör detta och vara bosatt där i 10 år och träffa sin fru där. Själv hade jag aldrig en tanke på detta vid det tillfället som han åkte dit. Men oj vad allt kan förändras.

Vi var fortfarande helt friska och pigga och körde till stugan och bingoutflykter, men nu hade vi då och då börjat tala om att vi började bli gamla och undrade hur länge vi skulle kunna ha stugan kvar.

Varken Ingolf eller Gösta var intresserade av att ha denna stuga.

Ja min vänner, hoppas nu Ni får en trevlig dag, kanske är det bättre väder där Ni är, än vad jag har här?

I morgon tror jag det är dags avsluta berättelsen om mitt liv.Ett underbart sådant tack vare Erik och min hälsa.

Kramar till Er alla

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".