Foto: Scanpix
Sölvesborg

Åtalas för knivhugg i skinkan

En man och hans flickvän valde fel plats på Sweden Rock Festival att kissa på. På sig hade de tröjor med Hells Angels-motiv och det uppskattades inte av Bandidossympatisörerna på mc-campingen bredvid. Nu åtalas en 25-årig man misstänkt för att ha knivhuggit mannen i skinkan minst två gånger.

Det var på kvällen, fredagen den 7 juni, under Sweden Rock Festival som det hela hände. I början misstänkte polisen att det handlade om en uppgörelse mellan mc-gäng, men det dementerades ganska snabbt. Även om det inte var någon uppgörelse så finns det finns kopplingar.

Köpt tröjor "på kul"
Mannen berättar i förhör att han och flickvännen "mest på kul" köpt var sin tröja med Hells Angels-motiv. När de sedan gick för att kissa i närheten av mc-campingen valde de fel ställe att göra det på. Några personer med kopplingar till den rivaliserande mc-klubben Bandidos kom fram och påpekade att de hade "fel färger" på sig.

Hugget kunde ha dödat
En av dessa, en 25-åring, misstänks för att senare ha gett sig på mannen och knivhuggit honom i skinkan. Mannen blödde kraftigt och ett hugg gick djupt in i ändtarmen vilket kunde ha fått livshotande följder enligt läkarna. 

En polisman ska ha sett hur den misstänkte slängde sina handskar och kniven i en papperskorg på festivalområdet.

Minnesluckor
25-åringen säger att han inte minns händelsen. Han säger också att han varit vaken i dagar efter att han tagit sprit, hasch, kokain och Rohypnol.

Han är misstänkt för grov misshandel men kan varken erkänna eller förneka på grund av minnesluckor.

Helena Gustafsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".