Vi får se om Haris flyger vidare eller om han stannar i Mjällby! Foto: Privat
Haynes Mjällbyblogg

"Jag vill så klart att Haris ska spela kvar och skriva ett nytt kontrakt med Mjällby"

"Det cirkuleras en del rykten i media om spelare som kan lämna, främst de med utgående kontrakt. En ganska stor del av truppen sitter med utgående kontrakt och den situationen är alltid svår för klubben. Vi har gjort det bra och det är klart att en del spelare är heta på marknaden. Speciellt då prislappen är noll kronor efter säsongen! Jag har samtidigt en känsla att det inte längre är spelarnas marknad, det är inte lika lätt att hitta ny klubbadress" Kristian Haynes bloggar om säljrykten och Mjällbys mål för resten av säsongen.

Det cirkuleras en del rykten i media om spelare som kan lämna, främst de med utgående kontrakt. En ganska stor del av truppen sitter med utgående kontrakt och den situationen är alltid svår för klubben. Vi har gjort det bra och det är klart att en del spelare är heta på marknaden. Speciellt då prislappen är noll kronor efter säsongen! Jag har samtidigt en känsla att det inte längre är spelarnas marknad, det är inte lika lätt att hitta ny klubbadress, framförallt utomlands, men även i Sverige.

Igår läste jag att AIK visat intresse för Haris. Som spelare har man rätt att börja förhandla med en ny klubb sex månader innan avtalet går ut. Så i praktiken kan Haris skriva på ett kontrakt nu som börjar gälla i Januari 2014. Det kan också finnas en möjlighet att ta Haris redan nu, om klubben vill ha något betalt så är det sista chansen nu. Då får AIK ge ett bud till Mjällby som dom får värdera. Jag vill så klart att Haris ska spela kvar och skriva ett nytt kontrakt med Mjällby.

Om nu Haris väljer att lämna så hoppas jag att han får någonting utomlands. Jag tvivlar inte en sekund på att han skulle klara sig bra. Han kämpar hårt varje träning för att utvecklas och därför unnar jag honom all lycka. Men än är inget klart så vi hoppas att han väljer att stanna.:) Att någon annan skulle ha något på gång är inget som jag har hört. Det spekuleras alltid mycket. Vi får vänta och se!

Som spelare i dag är man nästan helt beroende av att vara bosman(gratis) för att kunna få något bra kontrakt!

I dag tittade vi på några bilder från matchen mot Öster och det finns mycket som är bra, framförallt i första halvlek där vi skapar ett bra tryck och etablerar ett bra spel på deras planhalva. Vilket är något som vi ofta pratat om att förbättra. Vi får fortsätta vår resa och utveckling och lära av misstagen och de saker som vi gör mindre bra.

Idag är det B-lags match mot Halmstad på Strandvallen. Så vi var bara en liten grupp som tränade idag.

Vi fick besked i dag om att Sam Patrone spelar med Huskvarna resten av säsongen på lån. Lycka till önskar vi honom! Efter mycket skador behöver han speltid för att hitta tillbaka.

Det har varit mycket turbulens i Mjällby under säsongen men i fortsättningen hoppas jag att man istället kan läsa om Mjällbys framfart i allsvenskan och inget annat!

Vi ska fortsätta att jobba hårt och säkra det allsvenska kontraktet så snabbt som möjligt sen ska vi jaga en riktigt bra slutplacering!

Jag älskar solen och den svenska sommaren men i går kom regnet som räddade gräsmattan. Tack för det!

Må väl!

Haynes 

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista