Sport

Ilestedt nöjd efter EM trots förlust

3:11 min

En vecka har gått efter Sveriges förlust mot Tyskland i EM som slutade 1-0. Mittbacken Amanda Ilestedt från Sölvesborg fick sitta på bänken under matchen, men är ändå nöjd med hela upplevelsen.

Hur har veckan varit?
– Den har varit både lugn och intensiv skulle jag säga. Vi var ju uppe i Stockholm för finalen, och sen har börjat träna med Malmö igen. Det är som vanligt igen. Den lugna delen är att vi har haft två dagar ledigt, men sen har det varit full rulle.

Du var uttagen till EM-truppen, men du spelade inte en enda minut. Hur var det att vara med med ändå inte?
– Det är klart man vill spela, det vill väl alla, men jag gjorde mitt bästa på träningarna och njöt av matcherna. Det är väldigt lärorikt att vara på med på en sådan resa. Det var himla häftigt.

Vilka lärdomar fick du?
– På ett sätt är det svårt att förklara, men ändå inte... hela den här uppståndelsen med media och publik har jag aldrig varit med om tidigare, så det var nya erfarenheter.

Hur var det?
– Det var verkligen jättehäftigt, jag njöt av det. Det är något man kanske får uppleva på länge igen.

Vad händer härnäst?
– Serien hemma i Malmö sätter igång, det är fullt upp med matcher under hösten, och så är det Champions League. Det är främst det som ligger närmst. Sen är det klart man har drömmar och mål utöver det...

...som till exempel?
– Med klubblaget är det självklart att vinna SM-guld och sen gå vidare i Champions League, sen är det landslagsdrömmar jag har också. Så det gäller att ligga i och träna på.

Vad tror du om framtiden, kommer du få spela några minuter i någon landslagsmatch?
– Ja, det vet man ju aldrig, men det är någonting jag siktar på. Det hade varit jättehäftigt att få spela mer.

Kim Holm

kim.holm@sverigesradio.se

0455-366843

Annelie Lundin

annelie.lundin@sr.se
0455-366823

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista