Karlskrona/Ronneby

Sydöstranreporter motanmäler Ronneby kommun

Nu motanmäler Sydöstranreportern Andreas Jemn Ronneby kommun till Justitiekanslern, JK. Han hävdar att offentliga handlingar som han velat kopiera på kommunhusets postrum ryckts ur händerna på honom vid två tillfällen. Vid ett tredje tillfälle ska han istället ha blivit utslängd.

Andreas Jemn säger att JK-anmälan är en konsekvens av att det moderata kommunalrådet Roger Fredriksson tidigare polisanmält honom för att han vid ett besök i diariet fick med sig ett kuvert adresserat till kommunalrådet.

– Det hade såklart varit bäst att ta en vettig diskussion från början men nu när allt galopperar iväg är det lika bra att jag också slår på stora trumman och anmäler, säger Anderas Jemn.

Svårt att få ut handlingar
Han är kritisk och menar att det ofta är svårt att få ut offentliga handlingar från Ronneby kommun och säger att kanske inte alla känner till hur offentlighetsprincipen ska utövas.

Andreas Jemn lämnade in sin JK-anmälan på onsdagsförmiddagen.

Helena Gustafsson
helena.gustafsson@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".