1 av 4
Bibliotekarierna Louise Andersson och Elin Nilsson. Foto: Kim Holm/Sveriges Radio.
2 av 4
På reahyllan fanns dessa böcker. Foto: Kim Holm/Sveriges Radio.
3 av 4
Foldern för Sommarboken. Foto: Kim Holm/Sveriges Radio.
4 av 4
Foto: Kim Holm/Sveriges Radio.
Karlshamn

Sommarboken populärare än någonsin

"Jag hoppas och tror det blir rekord i år"
3:59 min

En ny trend för Sommarboken i år är att de unga läsarna vill ha allt mer korta och lättlästa böcker och där kan facebook vara en påverkande faktor, berättar bibliotekarien Louise Andersson på Karlshamns bibliotek.

Allt fler väljer att delta i Sommarboken på Karlshamns bibliotek. På tre år har antalet deltagande barn gått från 30 till 150 stycken och i år hoppas bibliotekarierna att det ska bli ännu fler. Att delta i sommarboken innebär att barnen under sommaren läser fem böcker, skriver en liten recension om varje bok, och när de sedan lämnar in det till biblioteket så får de en bok.

– Det var en kille som sa att han tyckte det var jättesvårt att välja den boken han skulle få, så jag tycker vi har jättebra böcker här, säger Louise Andersson bibliotekarie på Karlshamns Bibliotek.

Varför blir Sommarboken mer och mer populär?

Vi har marknadsfört oss mer. Tidigare skickade vi bara ut till skolbibliotekarierna men nu har vi hört av oss till alla lärare. Dessutom har vi jobbat med webben och facebook, berättar Louise Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".