1 av 3
Lörby IF ute ur svenska cupen efter 0-2 mot Kristianstad DFF. Foto: Oscar Anderberg
2 av 3
Mimmi Krook-Karlsson, Lörby IF i matchen mot Kristianstad DFF Foto: Oscar Anderberg
3 av 3
En av flera landslagsspelare i Kristianstads DFF, Sif Atlasdottir från Island Foto: Oscar Anderberg
Fotboll

Lörby IF ute ur svenska cupen

1:24 min

Kristianstads DFF blev för svåra för Lörby IF i omgång 2 av svenska cupen och Lörby förlorade på hemmaplan med 0-2.

Tidigt ledningsmål
Kristianstads DFF tog ledningen i matchen redan i första minuten då Margret Lara Vidarsdottir gjorde 0-1. Margret som för bara en vecka sedan representerade Island i fotbolls-EM gjorde allt rätt i situationen och Lörby IF´s målvakt Sahara Svensson hade ingen chans att rädda bollen.

En annan isländska
Efter 28 minuter i den första halvleken utökade Kristianstad DFF sin ledning till 0-2 och återigen är det en isländska som gör målet. Sif Atlasdottir kan snyggt sätta 0-2, Sif som för övrigt också representerade Island i fotbolls-EM.

Flera landslagsspelare
Det var Kristianstad DFF som var det bättre laget sett till hela matchen, men Lörby IF gav aldrig vika utan stod upp bra. De sista 20 minuterna av matchen skapade man ett par riktigt bra målchanser men utan utdelning. I Kristianstad DFF finns flera landslagspelare, denna match saknades dock Hedvig Lindahl och Josefine Öqvist som representerade Sverige i fotbolls-EM. Men med på planen fanns bland andra Sif Atlasdottir och Margret Lara Vidarsdottir från Island samt Johanna B. Rasmussen från Danmark.

Lörby IF ute ur svenska cupen
I och med förslusten med 0-2 mot Kristianstads DFF så är nu Lörby IF ute ur svenska cupen. Man tog sig till omgång 2 efter att i första omgången vunnit mot Veberöds AIF med 2-1. Ungefär 360 personer såg matchen på Lörby Park.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista