Birgitta kom och hälsade på. Foto: Privat
Eva Bergdahls blogg

"Området är nu klassat som katastrofområde"

"Usch nu har jag sett tv-bilder från Thailand där det stora oljeutsläppet var, inte alls så långt från där vi bodde, området är nu klassat som katastrofområde, detta var en populär semesterort och där finns mycket fiskodlingar som nu blivit förstörda, det måste handla om stora förluster i pengar."

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

I dag tittar solen fram på morgonen, man har varnat för regn framåt kvällen, men till helgen utlovas riktigt med sol och underbara temperaturer, det får allt bli ett dopp till då.

Sen tack för alla svar, råd om medverkan i television, jag har nu fått så många positiva svar att Ni tycker det skulle vara intressant med ett TV program att jag beslutat mig för att tacka ja, tyvärr vägrar Ingolf vara med, han gillar inte sån uppmärksamhet, men övriga familjen är med på det, får väl försöka få Tack övertyga Ingolf att vara med.

I går var det en väldigt lugn dag för min del, regn gjorde att jag faktiskt var inne hela dagen, fick ringa hyresvärden för ett fönster i ena sovrummet gick varken öppna eller stänga, de kom snabbt åtgärdade det, men när vi nu ska öppna fönstret går det ej, fick ringa igen och de ska komma tillbaka.

Idag åker jag med Tack till apoteket för att hämta ut lite ny medicin, bussen och rullatorn tar jag med mig denna gången, vill testa hur det fungerar på buss och i centrum.

Ja i Karlskrona har man nu tre dagar med festligheter runt om i staden, båtar kommer från olika länder, man dansar ikväll till musik, öltält och mycket olika saker finns det att göra. Det är dock lite för mycket folk ute för att jag ska gilla gå omkring där, men osvuret är bäst.

Usch nu har jag sett tv-bilder från Thailand där det stora oljeutsläppet var, inte alls så långt från där vi bodde, området är nu klassat som katastrofområde, detta var en populär semesterort och där finns mycket fiskodlingar som nu blivit förstörda, det måste handla om stora förluster i pengar.

Ingolf, Tack och Noie har nu med våra nyblivna vänner Thore och Anniki, talat om att åka till Polen över en helg med båten, de berättade detta för mig i dag, men det är inget för mig detta. För övrigt kan jag se denna båt från vår balkong. Blir säkert en trevlig resa för dem.

Ringde min son Gösta som fyllde 64 år i går, alltså född 1949. På tal om årtal minns jag år 1947 när Erik kom hem berättade att nu var allt klart med att järnvägen var förstatligad. Det  betydde utbyggnad av spår och annat för järnvägen.

Precis när jag satt och hade börjat skriva ringde det på dörren och där stod Birgitta, hon hade med sig hallon som hon plockat och tidningar och böcker. Jag blev så glad att se henne igen, åter Tack kära Birgitta och snart ses vi tillsammans med några andra vänner här från bloggen över fika. Du är som en dotter för mig. Hälsa Din Gunnar med.

Ja nu vill jag bara önska Er alla den bästa dag som finns och så hoppas jag att jag har mycket att svara på i morgon.

Kramar till Er alla

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista