Svenska mästarna Göran Johansson och Silva Larsson från Östra Blekinge Bridgeallians poserar med sina guldmedaljer. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Bridge

Skulle bara ha trevligt - vann SM

9:50 min

Svenska mästarna i Bridge för nybörjare heter Silva Larsson och Göran Johansson och kommer från Östra Blekinge Bridgeallians. De åkte till Örebro för att tävla mot 300 andra Bridgepar. Fokus var att ha det trevligt och umgås men efter alla 21 ronder gick de vinnande ur mästerskapet.

Receptet för SM-guldet är att fokusera på att ha trevligt berättar Bridgeparet Silva Larsson och Göran Johansson. Men förutom att ha trevligt är även psykologi viktigt när det gäller Bridgespel. För i början av ronden gäller det att varje person ska bjuda och uppskatta hur många så kallade stick man ska få samt vilken färg som blir trumf.

– När man spelar Bridge så får man inte var för rädd när man ser att partnerna bjuder. Då ska man gå in och störa dem och det leder till att man få en bättre bricka och bättre odds, berättar Silva Larsson.

Silva och Göran åkte till Örebro mest för den sociala biten men nerverna började komma när de spelade den näst sista ronden. De låg tvåa och skilde bara några procent till det ledande paret. De vann näst sista ronden och då kom nerverna fram på riktigt.

– Den sista ronden gick även den bra. Sen mitt i allt blev det något fel på resultatsskärmen. Han där framme stod och ficklade med apparaterna men fick inte fram något resultat på skärmen. Till sist kom han fram och berättade att det blivit en förändring i toppen. Han berättade att det var vi som hade vunnit, säger Göran Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista