Annelie testar på att äta superstark chilisås. Johan Dahlquist och Johanna Bladh hejar på. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Karlskrona

De vill hotta upp Karlskrona med en Chilitävling

6:53 min

Johan Dahlquist och Johanna Bladh utmanar besökare på Skärgårdsfesten i Karlskrona i en tävling där den som klarar att äta den starkaste chilisåsen vinner.

– Jag tycker om stark mat, så det var nästan bara en ursäkt att få köpa hem riktigt starka såser, säger Johan Dahlquist.

Reglerna är simpla den som klarar av att äta mest och starkast chili utan att dricka vatten vinner. Den som klarar sig bäst får förutom ära även en prispeng på två tusen kronor.

Får alla vara med och tävla?

– Alla får vara med, på egen risk, men vi rekomenderar att gravida och de med magproblem ska hålla sig undan, berättar Johanna Bladh.

Programledare Annelie testar på att smaka på den starkaste chilisåsen. Den uppmäter 1,4 miljoner enheter på Scovilleskalan, det kan jämföras med en vanlig Tabascosås som ligger på sex till åtta tusen på Scovilleskalan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista