Tristan Lindborna trivs på Ronneby brunnsbad. Foto: Per Kudo/Sveriges Radio
RONNEBY/KARLSHAMN

Rekordsommar för utebaden

1:14 min

Länets badanläggningar har haft en bra sommar. Hos Ronneby Brunnsbad har 8 500 fler badgäster passerat grindarna i juli i år jämfört med förra året, en ökning med nästan 50 procent.

– Mycket beror på marknadsföringen, men sen påverkar ju också det som det talas om i media, om alger i havet till exempel. I början av juli så var det ju också lite kallt i havet. Här är rent och snyggt, lättillgängligt med om man vill handla glass och sånt, med toaletter i närheten. Många barnfamiljer trivs med det och vill ha det så, säger Peter Nilsson, anläggningsansvarig hos Ronneby brunnsbad.

Säkerheten viktig
Väggabadets föreståndare Camilla Andersson tror även hon att havstemperaturen kan ha påverkat besökarna, men också att sommarens många drunkningar kan ha lett till att folk vill söka sig till en säker plats, som ett utebad med badvakter som håller koll.

Badgästen Tristan Lindborna från Kristianstad vet dock varför han tror att många väljer att bada i bassäng i år:

– Det är liksom varmt och skönt och man kan bara sticka dit och ta en drink eller så. Det är många bubbelpooler också, det är väldigt lyxigt, säger Tristan Lindborna.

Per Kudo
per.kudo@sverigesradio.se

Malin Taipale
malin.taipale@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista