Kristian Haynes på besök i studion tidigare i sommar. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio
Haynes Mjällbyblogg

"Vi är så klart besvikna på att vi inte kommer upp i den nivå som vi vet finns där"

"Det känns som andra halvlek knappt hinner börja innan Norrköping har vänt matchen. Målet känns extra tungt med tanke på att skottet styrs in bakom Asper. Ett skott som egentligen var närmare hörnflaggan men den går via ryggen på Cederberg och in i mål." Läs Kristian Haynes senaste bloggomlägg om en tung förlust mot Norrköping.

Norrköping har blivit lite som ett spöke för oss! Tre matcher denna säsongen och förlust i samtliga. 0-2 i svenska cupen, 1-2 i premiären och igår 2-3. Anmärkningsvärt är att vi faktiskt tagit ledningen i båda mötena i allsvenskan.

Vi inleder matchen klart bäst och tar ledningen. Ett frisparksinlägg från Dala hamnar till slut framför fötterna på Strömberg som inte gör något misstag. Man brukar prata om vikten av att göra första målet. Igår ändras matchbilden helt när vi tagit ledningen och vi lägger oss på försvar istället för att fortsätta som vi började. Genast får Norrköping ett stort tryck mot vårt mål och vi får bara jaga boll. Norrköping har två bollar inne i mål men de blir korrekt bortdömda. Vi klarar tyvärr inte att häva trycket och kvitteringen kommer i den 43 min.

I halvlek pratar vi om att nollställa och börja om från början, flytta upp laget igen och komma betydligt närmare Norrköping spelarna. Offensivt måste vi hjälpa varandra bättre med att göra oss spelbara. Ofta när spelet fungerar bra för oss så har varje spelare många passningsalternativ.

Det känns som andra halvlek knappt hinner börja innan Norrköping har vänt matchen. Målet känns extra tungt med tanke på att skottet styrs in bakom Asper. Ett skott som egentligen var närmare hörnflaggan men den går via ryggen på Cederberg och in i mål. 3-1 målet kommer med drygt 10 min kvar av matchen. Vi gör en bra slutforcering och 3-2 kommer i sista ordinarie minuten. Ett fint mål signerat av Ekenberg. Vi får inte till fler avslut och matchen slutar 3-2.

Vi är så klart besvikna på att vi inte kommer upp i den nivå som vi vet finns där. Samtidigt spelar Norrköping bra och ibland får man erkänna att de var bättre.

Vi åkte upp redan i söndags och är på väg hem nu. Vi åker via Kalmar hem för att släppa av några spelare som ska vara med i B-lagsmatchen i eftermiddag mot Kalmar. Så det blev en ordentlig resa främst med tanke på att vi inte fick några poäng med oss tillbaka.

Jag vill avsluta med att tacka de Mjällbysupportrar som tagit sig hela vägen till Norrköping för att stötta oss. Ni betyder mer än vad ni tror.

En ny långresa väntar nästa helg då vi åker till Gävle. Match på söndag på Strömvallen!

Ha en bra vecka!

Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista