Karlskrona

21-åringen berättar att han slog med glas

Den 21-årige mannen erkänner i förhör att han utdelade ett slag med ett glasföremål i handen mot den 40-åriga man som i mitten av juli skars i halspulsådern på en uteservering i Karlskrona. I dag kom åtalet mot 21-åringen som misstänks för grov misshandel.

Det var strax efter stängning som den 40-åriga mannen träffades med ett glas i halsen. En 21-årig man från Karlskrona har suttit häktad sedan dess, misstänkt för händelsen.

21-åringen berättar i förhör att han slog till mannen mot ansiktet, men att det inte var med avsikten att döda. I handen hade han ett glas som träffade mannen över halspulsådern. Han kände sig trängd och berättar att slaget var en reflex.

Vittnen berättar
Innan kvällen hade de båda aldrig träffats. Och i det nästan 200 sidor långa förundersökningsprotokollet berättar han hur 40-åringen tidigare på kvällen hade bjudit honom på en drink.

Flera andra vittnen berättar att de började bråka när 21-åringen inte ville bjuda tillbaka.

40-åringen har svaga minnen av kvällen. Han hävdar att han gick rakt ut till uteserveringen och där möttes av ett slag varpå han föll till marken.

Den misstänkte 21-åringen försvann från platsen men kunde senare gripas i sin lägenhet i centrala Karlskrona. Då misstänktes han för försökt till mord alternativt försök till dråp, en rubricering som nu ändrats till grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista