1 av 4
Foto: Christian Haynes
2 av 4
Foto: Christian Haynes
3 av 4
Foto: Christian Haynes
4 av 4
Foto: Christian Haynes
Haynes Mjällbyblogg

"Haris har tyvärr lämnat oss"

Haynes bloggar om en omständig resa mot söndagens bortamatch mot Gefle samt att den tidigare lagkamraten Haris Radetinac, nu bär Djurgårdens matchtröja.

Det går inte alltid som man har planerat! Tanken var att vi skulle åka tåg från Sölvesborg 08.58 via Hässleholm-Stockholm-Gefle! Torstensson fick en stressig morgon när Alexander Lundin ringer och berättar att tåget från Karlskrona är inställt där han och Anton Dahlström skulle hoppa på. Samma tåg som vi skulle ansluta i Sölvesborg! SJ har satt in ersättningsbussar som de grabbarna hoppar på.

Adde och Mattias Håkansson skulle åka från Karlshamn men där lyckades Torstensson styra så de åker bil direkt till Hässleholm. Torstensson inser ganska snabbt att vi inte kommer att hinna till Hässleholm i tid. Vi behöver vara där 09.51! Ett samtal till Sölvesborgs taxi som lyckas med något kort varsel trolla fram en buss som ska ta oss till Hässleholm! Där är vi nu!

Vi är ute i god tid till matchen som är imorgon kl 15.00 men vi har en inplanerad träning på Strömvallen ikväll!

Denna helgen blir det den tredje raka bortamatchen och det känns olyckligt med tanke på att detta är den bästa tiden för att fylla Strandvallen. Just under sommarmånaderna! Vi längtar hem men har en viktig uppgift imorgon!

Gefle på bortaplan är alltid en svår uppgift. Vi spelade en jämn match på hemmaplan där vi lyckades vinna med 1-0!

Efter en något strulig morgon så rullar nu tåget och alla utom Alexander Lundin och Anton Dahlström finns med! De får ansluta med ett senare tåg! Robin Cederbergs bror gifter sig idag och han ansluter direkt till Gefle imorgon!

Vi har tränat på i veckan och försökt förbättra de saker som inte fungerade senast mot Norrköping! Det är egentligen inga nyheter det är oftast såhär det fungerar. Gör om gör rätt!!

Haris har tyvärr lämnat oss! Det står nu klart att Haris kommer att representera Djurgården från och med nu! Man får tycka vad man vill om det! Spelare kommer och spelare går men det är tråkigt när någon lämnar och speciellt när han haft en stor roll i laget och varit en duktig spelare! Det finns inga spelare som inte går att ersätta men Haris kommer att bli saknad! Samtidigt betyder detta att någon annan får chansen. Jag är säker på att Haris kommer att höja Djurgården och leverera poäng från sin kantposition!

Dessa övergångar går väldigt fort när det väl sätter igång och jag såg en intervju med Haris på DIF TV och det kändes märkligt att se honom i deras tröja. Vi har inte setts sedan i Tisdags och vi får se om han kommer förbi i veckan. Haris har gjort ett bra jobb i Mjällby och jag vill bara önska honom lycka till!

Läget i truppen är bra, vi får tillbaka Craig och Gbenga. Wille är den enda spelare som inte är tillgänglig för spel. Han kämpar vidare med sina problem och tyvärr verkar det inte bli bättre för stackarn. Han ska magnetröntgas igen och vi får helt enkelt avvakta och se!

Oftast uppfattar jag att mina lagkamrater uppskattar min blogg men idag när jag tog några bilder på perrongen kunde jag ana att Simon Nilsson och Asper tyckte jag var lite jobbig! Jag brukar säga till dom att titta hit för jag behöver en bild eller nåt liknande. Så från och med nu ska jag driva lite extra med dom:)

Håll tummarna för oss imorgon så hoppas jag att vi kan ta en seger!

Ha en trevlig helg!

Haynes

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista