1 av 2
Joel tillsammans med en död fladdermus. Foto: Anna Falk/Sveriges Radio
2 av 2
Fika vid sjön i Christinehof. Foto: Anna Falk/ Sveriges Radio
Kristianstad

På jakt efter fladdermöss i Christinehof

6:12 min

 Det har blivit skymning på Christinehofs slott i Brösarp där reporter Anna Falk befinner sig för att se på ”Nattens navigatörer”. Omkring tio gäster väntar spänt med förhoppningar på att få se något spännande.

– Jag tycker egentligen inte om fladdermöss men sen flyttade några in i min stuga så nu vill jag veta lite mer, säger besökaren Berith Skau.

 Kvällen inleds med lite bakgrundshistoria om slottet och området. Därefter går gruppen ut för att undersöka några olika fladdermusholkar. Den yngsta i gruppen får titta noga i träden för att se om det sitter några djur där.

 – Jag tror att jag såg något svart men det är svårt att säga eftersom att det var många olika sorters svart, säger Joel.

Det blir en del vandring i terräng vilket gör det svårt om man behöver komma fram med en rullstol eller barnvagn. Turen avslutas med fika bakom slottet. Hela gruppen kunde både se och höra fladdermöss.

– Det var väldigt intressant och jag tror att många naturintresserade skulle gilla den här turen, säger Berith Skau.

Här hittar du fler delar i vår sommarserie: 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista