Mikael Dahlberg, Daniel Nicklasson och Mahmut Özen i närkamp i söndagens match. Foto: Scanpix.
Haynes Mjällbyblogg

Haynes om stödet: "Trots våldsamt regn stod ni upp och sjöng för oss"

Just nu sitter det nio besvikna spelare i vagn 4 på väg hem. B-laget spelar mot Hammarby imorgon och de som startade på bänken igår stannar kvar i Stockholm tillsammans med Lasse. Kristian Haynes bloggar om gårdagens förlust, men också om hur imponerad han är av supportrarna som inte viker för lite regn. 

Förlust med 2-1 och vår turné på tre bortamatcher gav bara 1 poäng. (Öster)

Vi hade så klart hoppats på mer. Återigen kommer vi igång bra, vi tar kommando i inledningen. Tyvärr får vi ingen utdelning och matchen jämnar ut sig. Gefle är ett fysiskt lag är duktiga på att få fast bollen högt i plan. De jobbar tydligt med den långa bollen upp på forwards och gör det bra. De skulle bli en chansfattig match och Gefle gör två fina mål. 1-0 kommer på deras första chans och skottet är otagbart. Vi svarar upp snabbt  och den gamla Mjällbyspelaren Wikström fäller Strömberg i straffområdet och domaren gör rätt som blåser straff. Eken är säker, 1-1.

Sista perioden innan paus är bra och vi har en positiv känsla inför andra.

Tyvärr hittar vi inte rytmen igen och Gefle äger bollinnehavet. Våra framstötar är få och vi lyckas inte etablera något bra anfallsspel. Gefle skapar inga chanser men till sist får de ett skottläge och vilket skott. Även det helt otagbart och vi lyckas inte med någon slutforcering. Gefle spelar bra och gör det svårt för oss. Vi skapar för lite och för dagen är Gefle hetare på det mesta.

Just nu sitter det nio besvikna spelare i vagn 4 på väg hem. B-laget spelar mot Hammarby imorgon och de som startade på bänken igår stannar kvar i Stockholm tillsammans med Lasse. Daniel Ivanovski ska på landslagssamling och skulle flyga från Skavsta till Makedonien.

Vi får hem och ladda batterierna och ladda för nästa uppgift som bli mot Helsingborg på Strandvallen den 19/8!

Till sist vill jag bara säga att jag är imponerad av de Mjällbysupportrar som tagit sig till Strömvallen. Trots det våldsamma regnet stod ni upp och sjöng för oss! Till och med efter slutsignalen möts vi av applåder trots för dagen en mindre bra prestation. Jag  tror/hoppas att ni ser att vi sliter och försöker men det är inte alltid det fungerar. Tack!

Haynes

Kristian Haynes blogg

Här berättar Kristian Haynes allt om livet som professionell fotbollsspelare i Mjällby. 

Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista