1 av 3
Den nya ståläktaren är av annat virke och dessutom fastskruvad på ett säkrare sätt än den gamla. Foto: Tove Kluge/Sveriges Radio.
2 av 3
Såhär såg den gamla ståplatsläktaren ut. Den byggdes på 60-talet. Foto: Per Kudo/Sveriges Radio.
3 av 3
På sittläktaren saknas fortfarande de vita stolarna som det ska skrivas Krif på. Foto: Tove Kluge/Sveriges Radio.
Kallinge

Nya säkrare läktare väntar supportrarna

Lyssna när Tove provhoppar läktaren
3:35 min

Efter månader av ideellt slit och supportrar som engagerat sig under sin semester står nu Krifs nya läktare i Kockumhallen klara. Vi åkte dit för att provsitta och provhoppa dem.

De gamla ståläktarna som rivdes i våras är nu ersatta av splitternya och står bara och väntar på att fansen ska välla in. Det passar bra eftersom Ronneby Brunn Hockey cup avgörs i helgen. Maths Malmqvist som sitter i Krifs styrelse är mer än nöjd med all hjälp . 

– Vi har byggt under hela sommaren och hela klubben har ställt upp, säger han. 

Den gamla ståläktaren var riktigt gammal, till och med äldre än föreningen själv. Men den nostalgiske ska veta att den gamla läktaren inte är helt borta. Stålkonstruktionen som håller uppe den nya ståläktaren är samma som förut.

Virket på hela ståplatssidan är utbytt mot ett grövre och stabilare. Dessutom är den nya läktaren fastskruvad på ett annat sätt som ökar säkerheten. 

– Vi var rädda för att de gamla bräderna och konstruktionen inte skulle vara säkra nog, i och med att det är en hel del folk som kommer hit för att titta, säger Maths Malmqvist. 

Även sittplatserna har fått sig en rejäl uppfräschning. De har målats blå och nya stolar har tillkommit. 

– Det saknas fortfarande lite stolar, men de hinner förhoppningsvis komma innan cupen i helgen. 

Tove Kluge
tove.kluge@sverigesradio.se

Stina Linde
stina.linde@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".