1 av 2
Såhär såg det ut i somras när Birgitta Johansson och Ann-Christine Erlandsson från PRO raggade medlemmar på Sweden Rock Festival.
2 av 2
Ann-Kristin Erlandsson hoppades på att PRO:s besök vid Sweden Rock skulle mynna ut i en rockförening. Men så blev det tyvärr inte. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Blekinge

Det blir ingen rockförening inom PRO Blekinge i år

1:24 min

Nu står det klart att det inte blir någon PRO Rock-förening i Blekinge i år. Intresset har varit för svalt och därför så läggs underavdelningen i malpåse tills nästa år.

Pensionärernas riksorganisation försökte under Sweden Rock Festival värva medlemmar och skapa en rockavdelning där likasinnade kunde träffas, lyssna på rockmusik och åka på rockfestivaler tillsammans.

"Fröet är sått"
Men bara fem intresseanmälningar har kommit in under sommaren och det är för få för att rockföreningen ska bli verklighet.

– Det har inte blivit den respons som vi räknade med, men fröet är sått. Jag tror det kan bero på att det blev lite chockartat, att vi helt plötsligt gav oss ut på Sweden Rock, det var ju inte väntat. Så om det bara får smälta lite så tror jag nog att det funkar, säger Ann-Kristin Erlandsson, kansliansvarig på PRO Blekinge.

Hoppades på fler
PRO:s mål var att få in åtminstone 20 stycken intresseanmälningar för att rockföreningen skulle kunna bli verklighet. 

– Min förhoppning var ju det, men man kan inte få allt utan man gör det bästa av situationen.

Ger inte upp
Trots det svala intresset så ser Ann-Kristin Erlandsson positivt på framtiden och hon berättar att en rockförening mycket väl kan bli verklighet nästa år istället.

– Jag tror ändå att det var rätt att vi var på Sweden Rock och vi får väl fortsätta till nästa år, säger Ann-Kristin Erlandsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista