155 deltagare valde i år att åka med ett eget tåg från Stockholm till Blekinge för att delta i Swedish social web camp. Foto: Per Kudo/Sveriges Radio.
Tjärö

Ett tåg kom lastat med internetfrälsta

I morgon drar Sveriges största konferens om den sociala webben igång på Tjärö utanför Karlshamn. Men redan i dag anläder det chartade tåg med bio, bar och restaurang från Stockholm fyllt med många av deltagarna. 

 Ett orange lok av modell äldre rullar in på Bräkne-Hobys tågstation. Det är ungefär 155 av SSWC:s deltagare som anländer. 

– Jag blir uppfylld av massor av skön boost efter några dagar här, säger Joakim Nyström som kom med tåget från Stockholm.

Imorgon, fredag, sänder vårt förmiddagsprogram Nio till ett live från Tjärö och Sweden Social Web Camp. Här är de programpunkter som är bokade, men mer tillkommer: 

  • 10.20: Kristin och Thomas Wennström, grundarna till SSWC. SSWC är på många vis agendasättande. Vad har hänt under tidigare år och vad är fokus i år?
  • 10.30: Patrik Fältström är rådgivare åt Sveriges it-minister och bygger upp konferensens nät som för övrigt även användes vid OS i London.
  • 11.00: "Geek-allsång" kommer och spelar och sjunger för oss. 
  • 11.30: Gamla dataspel som Super Mario och Donkey Kong har fått ett uppsving inte bara hos nostalgiker utan även hos unga. På SSWC hålls ett möte speciellt för sådana entusiaster och vi pratar med arrangören Kenneth Grönwall. 

Sweden Social Web Camp

Konferens med fokus på webb och sociala medier

Lockar runt 400 deltagare årligen

Hålls på Tjärö i Karlshamns skärgård

I år är det femte gången konferensen hålls

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista