Eva på sin inglasade balkong. Foto: Privat
Eva Bergdahls blogg

"Nu får jag leta efter en ung man"

"När jag kom hem fick jag ett oväntat besök från Kalmar av en som alltid läser bloggen, ja det är alltid lika trevligt när oväntade vänner dyker upp så här." Eva skriver i sin blogg om oväntade besök. 

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Idag tittar solen fram men natten har varit kall. Det märks att det går mot höst även om vi kan hoppas på en fin sensommar.

På sjukhuset var alla proverna toppen, läkaren menade på att mina värden var som hos en 50-åring, så nu får jag leta efter en ung man ha ha.

När jag kom hem fick jag ett oväntat besök från Kalmar av en som alltid läser bloggen, ja det är alltid lika trevligt när oväntade vänner dyker upp så här.

Såg bilder på Drago den gamla hunden i går och han har blivit tjock redan, de säger att han äter allt han får.

Tack för alla Era svar på bloggen, hoppas jag ej missat någon, förlåt mig Ni som ej fick svar i förgår, men hela dagen i går var det fullt upp för mig.

Kjelle hörde också av sig från Thailand och där har det regnat otroligt mycket. Men nu kommer säkert solen igen där och en fantastisk tid väntar alla i Thailand.

Tack fick också telefonsamtal från en god vän från Thailand som är och hälsar på sin särbo Ronnie här, hon hade mat med sig från Thailand för säkerhet skull. Kan förstå det för Ronnie bor i lappmarkerna nästan. De åker tillbaka tillsammans nu i september, kanske skall jag passa på åka samtidigt?

Får också många email och telefonsamtal med frågor om vilken dag jag fyller 98. Jag kommer nog inte vara hemma den dagen men datumet är 27 augusti.

Tittade på Sverige-Norge i fotboll och man blir så imponerad av denna Zlatan som gör 3 mål. Vilken spelare och vilken fin människa han är, en riktig förebild för ungdomarna.

Får jag höra vilka som har badat i år av Er?  Tänk, gamla jag har till och med gjort det två gånger.

Nästa vecka blir det tomt i huset, bara Ingolf och jag hemma på dagarna. Noie börjar på tisdag och Tack är ju redan igång, hon tycker det är så roligt med svensk skola och har redan lärt sig mycket.

Nästa onsdag åker de, Ingolf, Tack och Noie med goda vännerna Thore och frun till Polen, bara endygnsresa. Tack till Sunnadalsskolans rektor som lät Noie vara ledig från skolan en dag. Blir säkert en trevlig resa, känner ej för att åka med, gillar ej långa båtturer.

Idag blir det grillad fläskfile när Tack kommer hem från skolan. Skönt att ha inglasad balkong och kunna vara där ute både för att grilla sitta läsa böcker.

Ja min vänner önskar Er nu en toppendag och hoppas solen tittar fram där Ni är.

Många varma kramar till Er alla,

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista