Karlskrona

Nytt besked: Musik i Blekinge måste flytta

Musik i Blekinge måste flytta från sina lokaler på Kungsplan i Karlskrona trots allt.
– De var för sent ute. Jag kommer att skriva kontrakt med en annan hyresgäst, säger fastighetsägaren Mikael Blomqvist.

Enligt ett pressmeddelande från Region Blekinge så har Mikael Blomqvist beslutat att avsluta förhandlingarna om lokalerna på Kungsplan. Mikael Blomqvist själv vill beskriva det så här.

– Jag har inte avslutat förhandlingarna. Men Region Blekinge var nummer tre i ordningen och jag ska skriva avtal med de som hörde av sig först, säger Mikael Blomqvist.

– Region Blekinge var helt enkelt för sent ute, säger han.

Anställda på Musik i Blekinge har protesterat mot en flytt i flera månader efter att Region Blekinge vill flytta all sin verksamhet till Gräsvik.

Nyligen fick de anställda besked om att de skulle få stanna i sina lokaler dit lokala musiker lätt hittar till. Men en tjänsteman hade redan sagt upp lokalerna som nu alltså hyrs ut till nya hyresgäster.

Region Blekinge ska nu snabbutreda om det finns andra centrala lokaler som Musik i Blekinge kan hyra in sig i.

Mikael Blomqvist har erbjudit dem att hyra både Kungshall på Stumholmen och lokaler på Verkö. Men regionen vill helst hyra in sig i kommunalt ägda fastigheter.

– Målet är en samlad kultur- och fritidsverksamhet, skriver Region Blekinge i sitt pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista