Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
Sölvesborg

Hyreshus fick evakueras vid brand i Sölvesborg

En fastighet med flera lägenheter i centrala Sölvesborg började brinna vid halvtolvtiden inatt. Räddningstjänst från Sölvesborg, Bromölla och Karlshamn bekämpade branden och 14 lägenheter fick evakuerats.

Fyra personer ska ha befunnit sig i lägenheten där branden startade men klarat sig ut. En kvinna och två barn fördes till sjukhus, men de ska ha fått lindriga skador.

Branden startade i lägenheten och spred sig sedan till vinden som enligt räddningstjänsen blev helt övertänd.

Som mest arbetade 25 man med att släcka elden, och på lördagsförmiddagen fanns fortfarande personal på plats för eftersläckning och sanering.

– Klockan tolv tar Sölvesborgshem som äger fastigheten över, säger Magnus Kärvhag på Räddningstjänsten i västra Blekinge.

Alla som bor i huset har fått tak över huvudet på tillfälliga boenden, enligt Sölvesborgs kommun. Vad som orsakat branden är inte känt ännu. På lördagsmorgonen fanns inga misstankar om brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".