IF Malmö Redhawks segrare i Ronneby Brunn Hockey Cup. Foto: Oscar Anderberg
ISHOCKEY

Malmö vann Ronneby Brunn Hockey Cup

4:41 min

IF Malmö Redhawks besegrade Karlskrona HK i finalen av Ronneby Brunn Hockey Cup med 3-1 och stod därmed som segrare i cupen och fick ta emot första pris på 10 000 kronor. I matchen om tredje plats förlorade Krif mot Oskarshamn med 2-3.

I helgen har Ronneby Brunn Hockey Cup gått av stapeln i Kockumhallen, Kallinge. Fyra lag fanns med varav tre var från hockeyallsvenskan, Karlskrona HK, Oskarshamn och Malmö samt värdar för cupen Kallinge/Ronneby IF från division 1.

Första dagen av cupen
Lördagens matcher slutade med seger för Karlskrona HK mot Oskarshamn med 5-2 och förlust för Kallinge/Ronneby IF mot Malmö med 3-5. De förlorande lagen, Kallinge/Ronneby IF och Oskarshamn spelade på söndagen match om tredjeplaceringen. Det var en jämn match där Kallinge/Ronneby IF stod upp mycket bra mot det hockeyallsvenska laget Oskarshamn. Det blev dock uddamålsförlust för Krif med 2-3.

IF Malmö Redhawks segrare
Finalen spelades mellan Malmö och Karlskrona HK, en match precis som den mellan Krif och Oskarshamn var mycket jämn. Malmö kunde till slut vinna med 3-1, mycket tack vare ett mycket bra målvaktspel av Axel Brage. I och med segern vinner alltså IF Malmö Redhawks Ronneby Brunn Hockey Cup och tar med sig en check på 10 000 kronor.

Hoppas på en repris
Kallinge/Ronneby IF:s sportchef Micke Johansson är mycket nöjd med hur cupen genomförts och hoppas på att det blir ett liknande evenemang även nästa år. Han säger dock att det är en hel del jobb som ligger bakom, det krävs att man har duktigt folk runt omkring sig.

– Alla som hjälpt till har gjort ett kanonjobb, det är ju inte bara att bjuda hit ett antal hockeylag och bara köra. Det är väldigt mycket jobb runt omkring - så jag är verkligen helnöjd, säger Micke Johansson, sportchef i Kallinge/Ronneby IF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista