I dag står handling på schemat för Evas del. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Eva Bergdahls blogg

"Ärlighet varar längst"

"Tack var och handlade på Citygross i går och där hittade hon en plånbok. Hon tittade i den och där låg säkert över 10 000 kronor i kontanter. Hon var chockad och ville knappt hålla i plånboken av rädsla utan ropade på en i personalen som tog hand om den. " Eva Bergdahl bloggar om svärdottern Tack. 

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja efter en dimmig morgon ser det åter ut bli en härlig dag med sol och värme.

Helgen gick i lugnets tecken, några promenader för min del och så mycket TV-tittande. Såg allt från friidrotts-VM till fotboll på kvällen.

Idag ska jag bestämma tid för när tv-inspelningen ska göras, de skulle ringa mig idag för komma överens om en tid.

Måste också innan jag glömmer det (normalt för en snart 98-åring glömma) berätta att vi sålde vår gamla soffa och köpte en ny från Klubbkompis i Skåne, de levererade den i exakt tid och vi var så  nöjda. Men när vi tittade på sidan på soffan såg vi att den var skavd där, vi ringde och sände e-mail med foto direkt till dem och kan Ni tänka Er efter två dagar ringer en man vid namn Gordon och säger "självklart levererar vi Er en ny soffa i veckan". Måste säga att detta var verkligen god service och denna firma vill jag rekommendera varmt till Er som skall handla något i möbelväg.

Man mår dåligt av dessa oroligheter med dödsskjutningar i Egypten, hemska bilder man får se därifrån och sen översvämningar i Kina där 4 miljoner människor fått lämna sina hem. Det har ju regnat ovanligt mycket med i mitt kära Thailand men nu är det tydligen slut på det för nu skiner solen där igen och det är varmt och gott. 

Ja denna vecka  är det väl dags för de flesta barn att återgå till skolan, men jag tror säkert att de flesta fått uppleva en härlig sommar med bad, sol och annat skoj. Noie börjar på onsdag.

Tycker på tal om skolan att Tack redan lärt sig mycket svenska, tror hon förstår 80% av vad vi säger nu och hon följer texter på tv och övar. hon är faktiskt flitigare än Noie där.

I morgon kommer min andra son Gösta och hälsar på. Jag ska då passa på att åka med honom i bilen för att handla. Det är lite vi saknar, och så är det skoj att komma ut och se litet runt om i Karlskrona igen med en biltur. Är det sol och varmt kanske jag kan stanna till och ta ett sista dopp med.

Ja nu har familjen övertalat mig att stanna hemma på min födelsedag så vi får väl fira litet inom familjen, även om det inte är skoj att fylla år längre. Men så länge man får ha hälsan och orkar stiga upp får man vara tacksam och det ska Ni tro att jag är med. Ett så långt liv och aldrig några stora problem.

Tack var och handlade på Citygross i går och där hittade hon en plånbok. Hon tittade i den och där låg säkert över 10 000 kr i kontanter. Hon var chockad och ville inte knappt hålla i plånboken av rädsla utan ropade på en i personalen som tog hand om den. Hoppas nu ägaren fått den tillbaka. Ärlighet varar längst!

Tack för svar på bloggen, kommenterar Era svar litet senare idag. Ni måste också berätta vad Ni gjort i helgen och vilket väder Ni haft på olika platser.

Ja på onsdag kväll åker ju övriga familjen med vännerna Thore och Anniki till Polen, hemma igen torsdag kväll. Hoppas det blir en trevlig resa. Får passa på att greja litet här hemma och ta ner litet blommor som nu börjar vissna på balkongen.

Ja nu är det dags att äta litet gröt på balkongen, sen ska jag skura golven.

Ha nu en riktigt bra måndag och så hoppas jag på många många svar så jag har att göra att svara alla.

Kramar från Er vän

Eva 97

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista